od 1. jula 2023. godine

"Deutsche Post DHL Group" mijenja ime u "DHL Group"

26.06.2023. 15:14 / Izvor: Akta.ba
dhl

"Deutsche Post DHL Group", vodeća svjetska logistička kompanija, objavila je da mijenja naziv kompanije u "DHL Group" od 1. jula 2023. godine.

"Deutsche Post DHL Group", vodeća svjetska logistička kompanija, objavila je da mijenja naziv kompanije u "DHL Group" od 1. jula 2023. godine. Novo ime odražava transformaciju kroz koju je Grupacija prošla proteklih godina i odaje priznanje fokusu o svojim nacionalnim i međunarodnim logističkim aktivnostima kao pokretaču budućeg rasta.

"Tokom protekle decenije, mega trendovi globalizacije, e-trgovine, digitalizacije i održivosti imali su i imat će snažan pozitivan učinak na naše poslovanje. Otvorili su nove prilike za rast u mnogim oblastima", rekao je izvršni direktor Grupacije Tobias Meyer, dodajući da su danas jedni od najinternacionalnijih kompanija na svijetu.

"Naziv “DHL Group” i upotreba DHL logotipa za Grupaciju nastavlja sa razvojem poslovanja naše kompanije, gdje se van Nemačke uvijek koristi samo DHL brend. U međuvremenu, u Njemačkoj, DHL brend nastavlja da dobija na važnosti", kazao je.

Već više od 90% prihoda Grupacije potiče od kompanije koja posluju pod DHL brendom, uključujući DHL Parcel u Njemačkoj.

Jaki brendovi Deutsche Post i DHL ostaju nepromijenjeni

Brendovi Deutsche Post i DHL i dalje će se koristiti u Njemačkoj, kao i u prošlosti.

"Veoma smo ponosni na tradiciju Deutsche Post-a, njeno bogato naslijeđe i historiju koja seže do 15. vijeka", rekao je gdin Tobias Meyer, dodajući da će nastavit će zajednički koristiti i njegovati brend Deutsche Post zajedno sa DHL-om, i ostati "Poštanski operater za Njemačku".

Divizije DHL-a će nastaviti da rade pod svojim trenutnim nazivima, s jednim izuzetkom: od 1. jula 2023. Grupacija će također uskladiti i pojednostaviti naziv odjela DHL eCommerce Solutions, koji u nekim zemljama djeluje kao “DHL Parcel”. U budućnosti će ova divizija dosljedno koristiti naziv DHL eCommerce.

Ovo preimenovanje nema uticaja na ponudu usluga divizija: Grupacija će nastaviti nuditi i dalje ulagati u širok spektar logističkih usluga povezanih sa e-trgovinom u svim poslovnim jedinicama – kao što su uvozna logistika, „fullfillment“, kao i ekspresna, paketna i usluge povrata.

Berzna oznaka će postati DHL

Novo ime nema uticaja na naziv matične kompanije Grupacije koja je navedena na berzi, koja ostaje Deutsche Post AG. Oznaka dionica, koja je trenutno "DPW", bit će promijenjena u "DHL" kako bi se bolje pozicionirao globalni portfolio kompanije na finansijskim tržištima i iskoristila jaka prepoznatljivost DHL brenda i tamo.

Promjena naziva Grupacije nema uticaja na naziv ili prirodu njenih pravnih lica, prije svega Deutsche Post AG, niti na interne i eksterne odnose među njima.

Interno i eksterno, Grupacija će početi da koristi novi naziv „DHL Group“ od 1. jula 2023. kako bi se identifikovala u svojim komunikacijama i prezentacijama. Rebrendiranje neke fizičke imovine će se dogoditi vremenom kako bi se izbjegli dodatni troškovi.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti