Data saglasnost

Ubrzati reformu javne uprave u Bosni i Hercegovini

27.06.2023. 07:42 / Izvor: Akta.ba
Vijeće ministara

Vijeće ministara Bosne i Hercegovine jučer je na sjednici dalo suglasnost predsjedavajućoj Vijeća ministara BiH Borjani Krišto za potpisivanje Zajedničke platforme o načelima i načinu implementacije reforme.

Vijeće ministara Bosne i Hercegovine danas je na sjednici dalo suglasnost predsjedavajućoj Vijeća ministara BiH Borjani Krišto za potpisivanje Zajedničke platforme o načelima i načinu implementacije reforme javne uprave u Bosni i Hercegovini uz dopunu na sjednici.

Prethodno je usvojena informacija Ureda koordinatora za reformu javne uprave o pripremi ove platforme, s ciljem ubrzanja reforme javne uprave u BiH.

Kako je saopćeno nakon sjednice Zajednička platforma predstavlja politički i pravni оkvir suradnje tijela uprave svih  razina vlasti u procesu reforme javne uprave u BiH. Tim dokumentom želi se odgovoriti na zahtjev Evropske komisije u smislu uspostave tijela za političku koordinaciju u ovoj oblasti. Koordinacija na političkoj razini je povjerena Koordinacijskom odboru za reformu javne uprave, koji čine predsjedavajuća Vijeća ministara BiH, predsjednici vlada Federacije BiH i Republike Srpske i gradonačelnik Brčko distrikta BiH, kao predstavnici Vlade Brčko distrikta BiH  i resorni ministri svih razina vlasti u ovisnosti o tački dnevnog reda o kojoj se raspravlja, vodeći računa o nacionalnoj zastupljenosti svih konstitutivnih naroda u BiH.  

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti