Poskupljuje javni prevoz u Sarajevu, Šteta: Moglo je biti i skuplje

04.07.2023. 15:03 / Izvor: N1
Tramvaj

Sarajlije će od sutra plaćati skuplje karte za javni gradski saobraćaj koji u Sarajevu obavlja GRAS i Centrotrans.

Sarajlije će od sutra plaćati skuplje karte za javni gradski saobraćaj koji u Sarajevu obavlja GRAS i Centrotrans. Resorni kantonalni ministar Adnan Šteta na konferenciji o 100 dana Vlade ovog kantona ističe da ovo nije poskupljenje i da realna cijena karte je daleko skuplja nego što građani plaćaju odnosno da će Vlada nastaviti subvencionisati cijenu pojedinačne karte.

Za Štetu nema dvojbe, građani su i pored poskupljena na dobitku jer, kako tvrdi, imaju najjeftiniji gradski prevoz.

“S ponosom mogu reći da je Sarajevo najjeftiniji grad u BiH, u ovom dijelu Evrope po pitanju cijene koštanja javnog prevoza. Kada je riječ o pojedinačnim kartama ne radi se o klasičnom poskupljenju. U junu prošle godine nadležna Komisija je detektovala da cijena jedne karte treba biti 2,4 KM. Mi smo tada rekli ne može da poskupi javni prevoz, čak smo našli sredstva za subvencije i oborili smo cijenu sa 1,6 na 1,4 KM odnosno sa 1,8 jer je toliko koštala u vozilu. Sa sutrašnjim danom ona se vraća na 1,8 KM i ona ne košta 2,4”, rekao je Šteta.

N1

Podsjećamo, jučer su Šteta i direktor Centrotransa i GRAS-a održali sastanak na kojem je dogovoreno da radnički kupovini vrijede u oba prevoznika.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti