ODABRAN PONUĐAČ

Poznato ko će raditi predstudiju izvodljivosti za prvu poslovnu zonu u Sarajevu

06.07.2023. 12:37 / Izvor: Akta.ba
zona doglodi

Ministarstvo privrede Kantona Sarajevo donijelo je odluku o izboru najpovoljnijeg ponuđača za izradu predstudije izvodljivosti za uspostavu poslovne zone PZ "Doglodi".

Ministarstvo privrede Kantona Sarajevo donijelo je odluku o izboru najpovoljnijeg ponuđača za izradu predstudije izvodljivosti za uspostavu poslovne zone PZ "Doglodi" u Sarajevu, a sa kojim će se zaključiti ugovor za pružanje predmetnih usluga.

Najpovoljniji ponuđač u otvorenom postupku javne nabavke čiji je predmet nabavke usluga - Izrada Predstudije izvodljivosti za uspostavu poslovne zone PZ "Doglodi" u Sarajevu je Institut za građevinarstvo "IG" d.o.o. Banja Luka, javlja Akta.ba. 

Cijena ponude iznosi 37.934,00 KM (bez PDV-a), odnosno 44.382,78 KM (sa PDV-om).

Nakon javnog otvaranja ponuda, komisija je pristupila pregledu i ocjeni dvije pristigle ponude i to Instituta za građevinarstvo i Ekonomskog instituta Sarajevo.

Nakon održane e-aukcije, Institut za građevinarstvo "IG" d.o.o. Banja Luka je ponudio nižu cijenu (37.934,00 KM) od Ekonomskog instituta (38.000,00 KM) 

Podsjetimo, Ministarstvo privrede KS je sredinom prošle godine pokrenulo aktivnosti s ciljem uspostavljanja prve poslovno – industrijske zone Kantona Sarajevo. 

Cilj njene uspostave je razvoj poduzetničke infrastrukture u svrhu privrednog razvoja i bit će u vlasništvu Kantona Sarajevo.

Njeno osnivanje smatra se generacijskim projektom od posebnog državnog značaja i vrijednosti, jer bi to bila jedna od najvećih poslovno – industrijskih zona na području Kantona Sarajevo.

 

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti