320.000 KM godišnje

Posao oglašavanja na GRAS-ovim vozilima dobile dvije banjalučke firme

18.07.2023. 10:31 / Izvor: Akta.ba
trolejbusi

Javni poziv za zakup oglasnih površina na vozilima preduzeća GRAS provelo je Ministarstvo saobraćaja Kantona Sarajevo.

Zajednica ponuđača Info media Group d.o.o. Banja Luka i Megatone d.o.o. Banja Luka pobijedila je na tenderu za zakup spoljašnjih i unutrašnjih površina u i na vozilima javnog prijevoza putnika u Kantonu Sarajevo, javlja Akta.ba.

Javni poziv za zakup oglasnih površina na vozilima preduzeća GRAS provelo je Ministarstvo saobraćaja Kantona Sarajevo. Riječ je o zakupu vanjskih i unutrašnjih površina namijenjenih za reklame na minimalno 80 vozila - autobusa, tramvaja i trolejbusa. Ugovor se zaključuje na pet godina, a površine se zauzimaju postepeno, tj. sa istekom ranijih zakupa. 

U obavještenju o dodjeli ugovora nije navedena izlicitirana cijena. Prema javnom pozivu, početna cijena zakupa za 80 vozila iznosila je 320.000,00 KM godišnje bez PDV-a za jednu godinu trajanja zakupa. Konačna cijena zakupa mogla je biti mnogo viša od početne.

Ugovor traje pet godina sa mogućnošću produženja na dodatnih pet godina, a zakupnina se plaća u jednakim mjesečnim ratama do 25. u mjesecu za protekli mjesec.

Zakupci će spoljašnje i unutrašnje oglasne površine preuzimati postepeno, poštujući obaveze kantonalnog preduzeća prema sadašnjim pojedinačnim zakupcima, tj. preuzimat će oglasne površine sukcesivno kako ističu zakupi oglasnih poruka na tim vozilima.

Osnivač i CEO Info Medija Grupe je Vedran Pušić, bivši profesionalni fudbaler sa bogatim iskustvom od 20 godina u privatnom biznisu.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti