KOME ODGAVARA TEHNIČKA SPECIFIKACIJA

Grad Banja Luka raspisao tender za pištolje, u TRB-u negoduju što su isključeni

22.07.2023. 08:46 / Izvor: SRNA
pištolji

Grad Banja Luka raspisao je tender za postupak javne nabavke oružja za potrebe odsjeka za obezbjeđenje, procijenjene vrijednosti 8.000 KM.

Grad Banja Luka raspisao je tender za postupak javne nabavke oružja za potrebe odsjeka za obezbjeđenje, procijenjene vrijednosti 8.000 KM, a u Tehničkom remontu Bratunac /TRB/ smatraju da je ovim tenderom isključena mogućnost učešća ove domaće kompanije kao jedine u BiH koja proizvodi pištolje.

Prema tehničkoj specifikaciji tendera, koji je otvoren 4. jula i traje do 24. jula, nabavka se odnosi na šest komada pištolja, mikro-kompaktnih, sa polimernim okvirom, koji se ispaljuje udarnim udarcem, te 150 komada municije za pištolj. 

Iz TRB-a su istakli da tehničke specifikacije navedene u tenderu jasno impliciraju da jedino pištolj proizvođača "HS produkt" iz Hrvatske odgovara zahtjevima. 

"Svi navedeni zahtjevi tendera potpuno isključuju učešće TRB-a, uz poseban navod da 'nije dozvoljeno podnošenje alternativnih ponuda'", naveli su u TRB-u. 

Iz ovog preduzeća rekli su Srni da je TRB, praćenjem portala javnih nabavki, došao do informacije da je grad Banja Luka raspisao tendersku dokumentaciju za postupak javne nabavku za potrebe odsjeka za obezbjeđenje. 

"Nabavka se odnosi na oružje - pištolje, šest komada, te municiju za pištolj. S obzirom da se nabavka vrši za područje BiH, Republike Srpske, a TRB je jedini proizvođač pištolja u BiH, smatramo da bi logičan slijed bio da tenderski zahtjevi budu takvi da nam ne isključuju pravo učešća, a sve vodeći se logikom da kupujemo domaće proizvode", rekli su u TRB-u. 

Iz ovog preduzeća su napomenuli i da su, kao kompanija učestvovali na mnogim sajmovima, između ostalog, na "festivalu domaćih proizvoda" u Banjoj Luci, pod pokroviteljstvom Udruženja mladih ekonomista RS. 

"Tu smo poseban akcenat stavili na naš poluautomatski pištolj RS9 vampir, te samim tim upoznali bliže i domaću javnost sa našim proizvodima. Vodeći se politikom da kupujemo domaće, smatramo da isključivanje TRB-a sa ovog tendera nije opravdano", rekli su u preduzeću TRB.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti