Podrška projektima u Ključu, Bužimu i Bosanskoj Krupi

27.07.2023. 15:23 / Izvor: Akta.ba
Općine

Ministrica za rad, socijalnu politiku raseljena lica i izbjeglice Kantona Sarajevo Enda Pavić Pečenković i zastupnik u Skupštini Kantona Sarajevo Irfan Čengić posjetili su općine Ključ, Bužim i Grad Bosansku Krupu.

Ministrica za rad, socijalnu politiku raseljena lica i izbjeglice Kantona Sarajevo Enda Pavić Pečenković i zastupnik u Skupštini Kantona Sarajevo Irfan Čengić posjetili su općine Ključ, Bužim i Grad Bosansku Krupu.

Povod za posjetu je potpisivanje Sporazuma o saradnji s ciljem pomoći održivom povratku kojeg su ovom prilikom potpisali ministrica Pavić Pečenković, načelnik Općine Ključ Nedžad Zukanović, načelnik Općine Bužim Mersudin Nanić, te gradonačelnik Bosanske Krupe Armin Halitović.

Ministarstvo je osiguralo sredstva za implementaciju sljedećih projekata:  

- 20.000 KM za asfaltiranje puta Vukovska brda u Ključu,

-  30.000 KM za sufinansiranje i izgradnje dječijeg igrališta “Jarače” u MZ Lubarda u Bužimu i

-  40.000 KM za nabavku kombija za prijevoz djece iz povratničkih naselja koji pohađaju nastavu u JU "Druga osnovna Škola" u Bosanskoj Krupi.

općina

"Zahvaljujem ministrici koja je realizovala zastupničke inicijative i pomogla ovim lokalnim zajednicama u projektima važnim za njihove lokalne zajednice. Materijalni iznosi su manje važni koliko sama poruka da neko razmišlja u svom radu o ovim sredinama", istakao je zastupnik Irfan Čengić koji je dostavio zastupničke inicijative za ovu podršku.

Na sastancima je razgovarano o nizu aktivnosti koje Ministarstvo za rad, socijalnu politiku, raseljena lica i izbjeglice KS provodi u cilju održivog povratka, a koje se, na zadovoljstvo povratnika, nastavljaju i unapređuju.

Ministrica Pavić Pečenković je istakla da su navedena finansijska sredstva izdvojena s ciljem olakšavanja života povratnika, te da predstavljaju doprinos i podršku Kantona Sarajevo održivom povratku, ali i ostanku stanovništva u Bosni i Hercegovini.

Ovo ministarstvo u okviru svoje nadležnosti kontinuirano ulaže napore da kreira uslove koji će povratak učiniti održivim u svim segmentima života povratnika.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti