Mate Rimac uključen u najveće startup ulaganje u Bosni i Hercegovini

04.08.2023. 11:27 / Izvor: Akta.ba
rolla

Foto: Netokracija

Igora Krezića, mostarski poduzetniki vlasnika nekoliko IT firmi, koji je Mati Rimcu posudio 300.000 eura nakon samo dva dana poznanstva, nastavio je poslovnu saradnju sa Rimcem.

Igora Krezića, mostarski poduzetniki vlasnika nekoliko IT firmi, koji je Mati Rimcu posudio 300.000 eura nakon samo dva dana poznanstva, nastavio je poslovnu saradnju sa Rimcem.

Krezić je osigurao seed ulaganje vrijedno 6,3 milijuna eura u u bosansko-hercegovački fitness tech startup Rolla. Ova kompanija u prošloj godini je zaradila skoro dva miliona KM. 

Bh. društvena platforma za fitness IT startup "Rolla" korisnicima omogućava praćenje, natjecanje i zabavu dok vježbaju.

Među ulagačima koji su odlučili uložiti svoj kapital u Krezićev digitalni fitness projekt osim Mate Rimca je i srbijanski poduzetnik Sascha Dragic.

"Dvije stvari su me privukle: Igor Krezić i važnost zdravlja u modernom društvu. Svjedočio sam poduzetničkim čudima koje je Igor izveo u prošlosti, a koja su još impresivnija kada se uzme u obzir okruženje u kojima ih je izveo. U isto vrijeme čvrsto vjerujem kako zdravi lifestyle potaknut podacima (koji se prikupljaju) postaje sve važniji diljem svijeta. Također vidim i manjak sveobuhvatnih rješenja koji ljudima pomažu živjeti takav život. Uvjeren sam kako Igor i njegova ekipa čine upravo to", izjavo je Rimac.

Krezić i Rimac imaju zanimljivu zajedničku prošlost. Naime, ovaj mostarski poduzetnik je Rimcu posudio 300.000 eura nakon samo dva dana poznanstva. Kako je Rimac kazio spasio ga je.

"Samo oni koji su tada bili uz mene znaju koliko sam očajan bio i pitao svakog za pomoć, pa i čovjeka kojeg sam znao samo 2 dana. Igora je teško opisati – koliko je to ludo i posebno biće. I koliko je takvih njegovih djela za koja se nikad neće saznati", napisao je prošle godine Rimac.

Krezić je u jednoj emisiji objasnio zašto je odlučio dati novac Rimcu nakon samo dva dana poznanstva.

"Razgovarali smo o poslovanju i on mi je dao neke informacije o svom investitoru. Meni je bilo jasno da je prevarant i da će ga zeznuti i rekli smo mu da ćemo pomoći, ako možemo. Par dana kasnije smo se čuli i izašli u susret. To je ništa u njegovom putu. To je bila mala premosnica da taj mjesec prođe kako treba", rekao je.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti