NAREDNI KORACI VLADE FBiH

Nikšić: Želimo u kompanije dovesti ljude koji će provoditi politiku Vlade

07.08.2023. 10:02 / Izvor: Akta.ba
vlada fbih

Premijer Federacije Bosne i Hercegovine Nermin Nikšić je na društvenim mrežama podijelio naredne korake Vlade Federacije BiH.

Premijer Federacije Bosne i Hercegovine Nermin Nikšić je na društvenim mrežama podijelio naredne korake Vlade Federacije BiH.

"Ne mogu baš reći da ima nešto što smo planirali, a nismo uradili, ali ono što cijenim i ja sam, a i iz komunikacije sa građanima, iz komunikacije sa predstavnicima političkih partija parlamentarne većine to je činjenica da nismo do kraja proveli priču u upravama javnih preduzeća, u agencijama, u društvima u kojima Vlada Federacije BiH ima većinski udio", napisao je Nikšić.

Naglašava da je to pokazatelj "da nisu došli ovdje da se bave kadroviranjem i sječom kadrova, nego da prije svega probaju usaglasiti i provoditi programe i politike oko kojih su se dogovorili."

"Svakako da imamo namjeru u te kompanije dovesti ljude koji će provoditi politiku Vlade. U nekim smo to već uspjeli u nekima to već radimo, u nekima nam to predstoji, ali sasvim izvjesno će i to doći na red", naveo je Nikšić.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti