TRAŽI HITNO DJELOVANJE

Almir Bečarević o nesreći radnika u KJKP RAD: Treba li "pasti mrtva glava"

23.08.2023. 13:16 / Izvor: Akta.ba
KJKP RAD

Sinoć se dogodila nesreća u KJKP RAD d.o.o. koja je prouzročena puknućem papuče za radnike koji stoje sa stražnje strane vozila, gdje se nalazi otvor za pražnjenje kontejnera.

Sinoć se dogodila nesreća u KJKP RAD d.o.o. koja je prouzročena puknućem papuče za radnike koji stoje sa stražnje strane vozila, gdje se nalazi otvor za pražnjenje kontejnera. 

Dva radnika su teže/lakše povrijeđena, a koliko su ozbiljne povrede znaju samo u KJKP RAD d.o.o. zbog toga što ovo ministarsvo ne raspolaže zvaničnim informacijama jer odgovorni iz KJKP RAD d.o.o. ne osjećaju potrebu da nas informišu, navodi se u prijavi ministra komunalne privrede, infrastrukture, prostornog uređenja, građenja i zaštite okoliša Almira Bečarevića.

Prema informacijama kojima raspolaže, to se desilo na vozilu marke Renault koje je kupljeno prije nekoliko mjeseci. 

"Poštovani, treba li "pasti mrtva glava" da bi neko reagovao? Sve nepravilnosti sam prijavio Vašem uredu i dostavio dokumentaciju o imenovanjima v.d. direktora koji se postavljaju već peti put po 6 mjeseci. Za to vrijeme  provode se postupci javnih nabavki, vozila, rezervnih dijelova, itd. i onda se desi nesreća", navodi Bečarević u prijavi upućenoj Uredu za borbu protiv korupcije i upravljanje kvalitetom KS. 

Ministar Bečarević je u prijavi uputio nekoliko pitanja i zahtjeva: 

- Šta još treba da se desi pod vodstvom v.d. direktorice koja je već mjesecima ima stečene uslove za penzionisanje? 

- Treba li povećati cijene usluga KJKP RAD d.o.o. za 60%-70% da bi v.d. direktorici bilo bolje u nabavkama "svega i svačega". 

- Tražim od Vas hitno djelovanje jer dobijam informacije da zbog tehničkih nedostataka dosta vozača odbija potpisivati naloge prilikom izlaska vozila iz kruga preduzeća.

- Tražim od Vas da se odmah izvrši kontrola svih nabavki vozila i rezervnih dijelova, s obzirom na to da dobijam informacije da su vozila nabavljena na sumnjiv način i da ne zadovoljavaju standarde, što možemo vidjeti i iz ovog slučaja povređivanja radnika. 

"Kompletna uprava KJKP RAD d.o.o. imenovana je nezakonito i ne znam šta se treba provjeravati kad su zakoni jasni. Već 30 mjeseci su imenovani u mandatu vršilaca dužnosti. Na kraju, tražim hitno djelovanje jer, prema svim informacijama, u KJKP RAD d.o.o. nema domaćina da uredi sistem, već je sve stihija prožeta interesima a pri tom su sada i radnici počeli stradavati", poručio je. 

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti