Pola stoljeća tradicije

Proizvodi kompanije Lactalis BH osvojili zlatne medalje na Sajmu u Gradačcu

25.08.2023. 13:15 / Izvor: Akta.ba
lactalis
OTVORI GALERIJU

Kompanija Lactalis BH i ove godine je generalni sponzor Međunarodnog sajma poljoprivrede i prehrambene industrije, koji se 50. put održava u Gradačcu.

Kompanija Lactalis BH i ove godine je generalni sponzor Međunarodnog sajma poljoprivrede i prehrambene industrije, koji se 50. put održava u Gradačcu. S obzirom na to da je Gradačac grad u kojem je smještena i Lactalisova mljekara Inmer, podrška i učešće na Sajmu nikada nisu bili upitni. 

Posebnost ovogodišnjeg sajma je da se obilježavaju dva važna jubileja. Gradačački sajam, kao najstarija sajamska manifestacija u Bosni i Hercegovini, slavi pola stoljeća tradicije i uspjeha, a kompanija Lactalis BH obilježava 20 godina proizvodnje UHT mlijeka u Mljekari Inmer. 

"Naša dva brenda su dokaz pravih lidera u domaćoj proizvodnji. Svaki na svoj način daje veliki doprinos jačanju privrede u našoj zemlji, a manifestacije kao što je ova su prilika da naše pozitivne priče promovišemo i šire stvarajući nove poslovne veze, ključne za bolju trgovinu i privredni rast", kazao je Kenan Kečo, generalni direktor kompanije Lactalis BH.

U saradnji sa Poljoprivredno-prehrambenim fakultetom Univerziteta u Sarajevu i ove godine ocijenjen je kvalitet izloženih proizvoda.

lactalis

 

Dukat UHT mlijeko 2,8% 1L EDGE, Brzo&Fino Domaće kiselo vrhnje za svježi sir 25% 850g i b.Aktiv LGG natur 1kg dobili su zlatne medalje, dok je Dukat Brzo&Fino Domaće kiselo vrhnje za svježi sir 25% 850g proglašeno ukupnim pobjednikom Sajma šljive za 2023. godinu. Kompaniji Lactalis BH dodijeljeno je posebno priznanje za doprinos i afirmaciju ovog sajma.

"Za Lactalis BH je ovo još jedna dodatna potvrda kvaliteta proizvoda, koji su već prepoznati kod korisnika koji nam godinama poklanjaju svoje povjerenje. Drago nam je da je i na ovaj način dokazano da nam je kvalitet uvijek na prvom mjestu i da ne odstupamo od njega, a nagrade dođu samo kao dokaz naše posvećenosti", zaključio je Kečo i zahvalio svima koji su učestvovali u donošeju ove odluke.

Nakon otvorenja Sajma, delegacija na čelu sa premijerom FBiH Nerminom Nikšićem i gradonačelnikom Gradačca Edisom Dervišagićem posjetila je mljekaru Inmer i njen novootvoreni pogon. Tom prilikom istaknuta je opredijeljenost Lactalisa jačanju domaće proizvodnje i uvođenju inovacija u prehrambeni sektor. 

"U nove tehnologije u ovoj mljekari, zajedno sa dosadašnjim ulaganjima u proizvodne procese, uložili smo 22 miliona eura i svjesni smo da samo tako možemo zadržati ljude na selu i u gradu, pružiti im konkretnu podršku i osnažiti Bosnu i Hercegovinu. Podsjećam da je Lactalis BH sa svojom mljekarom Inmer najveći izvoznik mlijeka i mliječnih proizvoda u BiH, te da i u budućnosti namjeravamo to ostati", istakao je Kečo, te dodao kako već naredne godine planiraju nova ulaganja u mljekaru Inmer u Gradačcu.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti