PODRŠKA VLADE FBIH

Za sufinansiranje sajmova u Tešnju, Gradačcu i Gračanici 50.000 KM

31.08.2023. 14:10 / Izvor: Akta.ba
sajam tešanj

lada Federacije BiH prihvatila je Informaciju o zahtjevima za sufinansiranje sajamskih manifestacija.

Na prijedlog Federalnog ministarstva razvoja, poduzetništva i obrta, Vlada Federacije BiH prihvatila je Informaciju o zahtjevima za sufinansiranje sajamskih manifestacija, i to 17. "Međunarodnog sajma privrede Tešanj BiH 2023“, zatim 50. "Međunarodnog sajma poljoprivrede i prehrambene industrije - Sajam šljive 2023" Gradačac, kao i 12. "Međunarodnog sajma privrede GRAPOS EXPO 2023" Gračanica.

Zaključkom je dato zaduženje da ovo federalno ministarstvo u okviru prijedloga Programa o utrošku sredstava dostavi Vladi i prijedloge sufinansiranja ovih sajamskih manifestacija, i to iznos od 30.000 KM za Sajam privrede u Tešnju, te po 10.000 KM za Sajam šljive u Gradačcu i Sajam privrede u Gračanici.

S ciljem finansijske podrške pomenutim sajmovima, Federalno ministarstvo razvoja, poduzetništva i obrta u Informaciji se izjasnilo da ima mogućnost da izdvoji ova sredstva. Kako je istaknuto, sajamske manifestacije imaju veliki značaj za razvoj cjelokupne privrede, te su mjesto povezivanja poduzetnika, osiguranja novih tržišta, porasta privrednih investicija, kao i mogućnosti privlačenja domaćih i stranih investicija.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti