ELDIN BRAJLOVIĆ

Zatvorski stražar zbog uzimanja mita osuđen na dvije godine i pet mjeseci zatvora

09.09.2023. 09:38 / Izvor: Akta.ba
ELDIN

Općinski sud u Sarajevu proglasio je krivim Eldina Brajlovića zbog krivičnog djela primanje dara i drugih oblika koristi.

Općinski sud u Sarajevu proglasio je krivim Eldina Brajlovića zbog krivičnog djela primanje dara i drugih oblika koristi. Prvostepenom presudom osuđen je na kaznu zatvora u trajanju od dvije godine i pet mjeseci. 

Tereti se da je od početka 2022. godine do aprila iste godine kao zatvorski stražar u Kazneno popravnom zavodu poluotvorenog tipa Sarajevo-Odjeljenje Ustikolina, u više navrata od jednog osuđenika tažio 1.000 KM i mobilni aparat IPhone. Zauzvrat mu je obećao da će ga obavijestiti ukoliko budu planirani pretresi zatvorskih ćelija osuđenika, kako bi mogao sakriti nedozvoljene predmete koje eventualno posjeduje.

"Obećao je i da će uticati na svoje nadređene kako bi dobio korištenje vanzatvorskih pogodnosti, te da ga neće fizički maltretirati bez razloga, što je u prethodnom periodu već činio, udarivši ga gumenom palicom dok je obavljao poziv na zatvorskoj telefonskoj govornici. Prilikom korištenja vanzavodskih pogodnosti, odnosno, slobodnog vikenda van KPZ-a, osuđenik B.B. se sastao sa Brajlovićem na jednoj benzinskoj pumpi na Stupu u Sarajevu kako bi mu dao traženi novac i mobilni aparat.Tada su Brajlovića, tačnije, 15. aprila 2022. godine po nalogu Tužilaštva KS uhapsili pripadnici Federalne uprave policije sa označenih 500 KM i iPhone mobitelom koji mu je osuđenik predao. Nakon lišenja slobode, optuženi je suspendiran sa radnog mjesta", saopćeno je iz Kantonalnog tužilaštva KS.   

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti