Saradnja u korist radnika

Sindikat državnih službenika FBiH ozvaničio saradnju sa tri sindikata iz Turske

15.09.2023. 14:00 / Izvor: Fena
sindikati

Predstavnici turskih sindikata ocijenili su potpisani Sporazum bitnim za buduću saradnju sindikata u korist radnika.

Samostalni sindikat državnih službenika i namještenika u organima državne službe, sudskoj vlasti i javnim ustanovama FBiH potpisao je danas u Sarajevu Sporazum o saradnji sa tri sindikata iz Turske.

S turske strane Sporazumu su pristupili Sindikat zaposlenih u općinskoj i privatnoj upravi, Sindikat javnih radova, građevinarstva i ruralnih usluga, te Sindikat zaposlenih u poljoprivedi i šumarstvu.

Predsjednik Samostalnog sindikata državnih službenika i namještenika u organima državne službe, sudskoj vlasti i javnim ustanovama FBiH Samir Kurtović izjavio je da se radi o vrlo bitnom sporazumu za buduću saradnju, sobzirom da samo Sindikat zaposlenih u općinskoj i privatnoj upravi Turske ima više od milion članova.

Najavio je realizaciju velikog broja zajedničkih projekata od interesa za sve članove Saveza samostalnih sindikata BiH i turskih sindikata.

Kurtović je pojasnio da će saradnja biti na visokom nivou i da će uključivati pripremu zakona i drugih propisa, edukacije članstva i međunarodne projekte. 

Predstavnici turskih sindikata ocijenili su potpisani Sporazum bitnim za buduću saradnju sindikata u korist radnika u obje zemlje i poželjeli uspjeh u njegovoj realizaciji.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti