Uspostavljanje veza sa investitorima

U Banjaluci počeo prvi Invest forum

19.09.2023. 11:38 / Izvor: SRNA
Invest

Prvi Invest forum "Iskoristi priliku – investiraj u Srpsku" počeo je danas u Banjaluci.

U Banjaluci je počeo prvi Invest forum "Iskoristi priliku – investiraj u Srpsku" koji organizuju Vlada Republike Srpske i Investiciono-razvojna banka /IRB/ RS, uz učešće više od 300 privrednika iz 20 zemalja Evrope i svijeta.

Na Forumu će biti predstavljene investicione mogućnosti, potencijali i projekti Republike Srpske s ciljem uvezivanja privrednika Republike Srpske sa privrednicima iz inostranstva radi novih investicija, otvaranja novih radnih mjesta i jačanja privrede.

U planu je da privrednicima bude predstavljen stimulativni privredni ambijent Republike Srpske, da se predstave kompanije i imovina za koju su zainteresovani strani ulagači, kao i da lokalne zajednice predstave svoje poslovne zone, sa konkretnim ponudama za "braunfild" i "grinfild" investicije.

Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik izjavio je da je Invest forum u Banjaluci dobra prilika da se pokaže da je RS sigurno mjesto za pokretanje biznisa i razvoj privrednih projekata i obećao da će institucije biti na raspolaganju potencijalnim investitorima.

"Pored političkog pritiska od dijela međunarodne zajednice, Republika Srpska pokazuje veoma dobre makroekonomske pokazatelje i redovno izmirujemo sve svoje obaveze, što je nedavno potvrđeno stabilnim kreditnim rejtingom", naglasio je Dodik.

Premijer Republike Srpske Radovan Višković rekao je da je održavanje prvog "Invest foruma" u Banjaluci dokaz da Republika Srpska apsolutno nije u izolaciji i blokadi, već da je poželjna destinacija za strane i domaće investitore.

Višković je u obraćanju na forumu rekao da se time ruše i demantuju određeni stereotipi, te pozvao investitore da iskoriste priliku da ulažu u RS pod izuzetno povoljnim uslovima.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti