NEDOSTATAK SREDSTAVA

Sajam privrede u Brčkom neće biti organiziran ni ove godine

22.09.2023. 08:14 / Izvor: Akta.ba
brčko

Tradicionalni sajam privrede Brčko distrikta BiH vjerovatno neće biti organiziran ni ove godine zbog nedostatka novčanih sredstava.

Tradicionalni sajam privrede Brčko distrikta BiH vjerovatno neće biti organiziran ni ove godine zbog nedostatka novčanih sredstava i kašnjenja u postupku provedbe javnih nabavki.

"Sajam privrede Brčko distrikta, koji je nekoliko godina bio tradicionalan i neizostavan u našem gradu, nije održavan unazad tri godine uslijed pandemije Covid 19", kazao je predsjednik Privredne komore Brčko distrikta Velibor Jakić, dodajući da je u ovoj godini planirano da se održi, ali zbog kašnjenja procedure raspisivanja natječaja za dodjelu sredstava i odabira partnera, vjerovatno neće biti moguće sajam organizovati.

Pored tehničke nemogućnosti održavanja sajma, Jakić objašnjava kako ni novčani iznos koji je izdvojen iz budžeta Distrikta, uslijed porasta cijena, neće biti dovoljan da bi se sajam održao.

Iz komore su ukazivali na taj problem nekoliko puta, i u pogledu nedostatka sredstava, ali i oko samog prostora gdje bi se taj sajam mogao održati na pravi način.

"Mi u komori imamo poteškoća i u samom funkcioniranju rada zbog teške privredne situacije, te su i na sjednici Skupštine doneseni zaključci o izmjeni zakonodavnog okvira kroz koji komora funkcionira", istaknuo je Jakić, dodajući da bi se na taj način omogućilo masovnije predstavljanje poslovne zajednice kroz omasovljavanje članstva.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti