Porodična firma

Od posla čaršija: Gračanička firma izvozi papirne ambalaže u EU

22.09.2023. 13:28 / Izvor: Akta.ba
Grin

Vodeći proizvođač komercijalne papirne i kartonske ambalaže, kaširane ambalaže, etiketa, knjiga i sl. u BiH.

“GRIN“ d.o.o. Gračanica, sestrinska kompanija firme CPA. d.o.o Tojšići-Kalesija, vodeći je proizvođač komercijalne papirne i kartonske ambalaže, kaširane ambalaže, etiketa, knjiga i sl. u BiH. Njihova specijalnost su i doradni poslovi poput folija tisak, uv lak, te štampa na Brajevom pismu.  

"U Grinu vlada porodična atmosfera, a kolege bodre jedni druge kako bi izvukli najbolje iz tima. Ponosna sam što radim za kolektiv u kojem svaki dan napredujem zahvaljujući edukaciji koju nam je menagement obezbijedio", kazala je za Akta.ba Alma Delimehić iz Grina.

grin

Nakon dugo vremena počeli su da izlažu na sajmovima. Sreli smo ih na sajmu poduzetništva i obrta GRAPOS EXPO 2023. Na štandu prezentuju svoje proizvode i stručno znanje.

"BiH sa ponosom može reći da ima jaku grafičku industriju. Možemo biti ponosni na mlade kadrove i njihovo znanje koje imaju", istakla je Amra i dodala:

"Nama je drago da su sajmovi opet zaživjeli i popularni. Ove godine je posjećenost sjajna. Vidimo da su izlagači dali sve od sebe da to izgleda lijepo i moderno.".

Ističe da bh. privreda zaslužuje ovakve sajmove na svjetskom nivou.

grin

Izvoze na svjetsko tržište

Grinove ambalaže su dostupne širom EU. U našoj zemlji također imaju mnogo kupaca.

"Iz prehrambene industrije naš vodeći kupac je AS Holding. Iz farmaceutske Bosnalijek, Farmavita i Zada. Imamo kupce i iz automobilske industrije. Tu je Alma Ras, Madi, Semić i drugi.", istakla je Delimehić.

U ovu bh. firmu kontinuirano primaju mlade kadrove koje šalju na obuku. Podržavaju rast, razvoj, napredan i kako kažu s razlogom je Gračanica "Od posla čaršija."

"Naša branša traži veliko znanje da bi se mogli baviti ovim poslom. Ja radim već 6 godina u prodaji i svaki dan učim nešto novo.  Nijedan dan nije isti, posao je jako kreativan. Pronašla sam se u ovom poslu i želim da ga unaprijedim na još veći nivo."

Grinov tim uskoro putuje na sajmove u Tursku i Njemačku, a jedna od novih investicija koja je pred njima je nabavka modernih mašina.

E.O.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti