Na listi 1600 pacijenata

Čelnici zakonodavne i izvršne vlasti u FBiH o financiranju Fonda solidarnosti

26.09.2023. 11:07 / Izvor: Fena
Lijekovi

Fond koji je stvorio listu čekanja na kojoj se trenutačno nalazi skoro 1600 pacijenata.

Predsjedatelj Doma naroda Parlamenta Federacije BiH Tomislav Martinović i predsjednica Federacije BiH Lidija Bradara, kao i predstavnici Ureda predsjedateljice Zastupničkog doma Parlamenta Federacije BiH, održali su danas u Mostaru sastanak o temi financiranja Fonda solidarnosti pri Zavodu osiguranja i reosiguranja Federacije BiH do kraja proračunske 2023. godine kojem je nazočila i ravnateljica tog zavoda Vlatka Martinović. 

Svjesni dugogodišnje problematike u radu Fonda koja je stvorila listu čekanja na kojoj se trenutačno nalazi skoro 1600 pacijenata, korisnika Fonda, na sastanku je dogovoreno da se traži način za osiguranje interventnih sredstva neophodnih za nabavku lijekova onkološkim, reumatskim te drugim pacijentima čije zdravlje i životi ovise o nabavci skupih lijekova, priopćeno je iz Ureda predsjednice FBiH.

Također, dogovoreno je i da će se trajno rješenje financiranja Fonda solidarnosti pokušati pronaći do iduće proračunske godine.  

Prije sastanka u Mostaru predstavnici udruženja koja okupljaju oboljele od teških i rijetkih bolesti održali su sastanak s čelnicima Vlade Federacije BiH s predsjednikom Nerminom Nikšićem na čelu, a sastanku su nazočili i potpredsjednici Vlade Vojin Mijatović i Toni Kraljević te ministar zdravstva Nediljko Rimac, navodi se u priopćenju.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti