održali sastanak

Badnjević i Džuvo o jačanju saradnje između IDDEEA-e i OSA-e

04.10.2023. 08:56 / Izvor: Akta.ba
sastanak

Sastanak je održan u sjedištu Agencije za identifikacione dokumente u Banja Luci.

Sastanak između direktora Agencije za identifikacione dokumente, evidenciju i razmjenu podataka Bosne i Hercegovine Almira Badnjevića i direktora Obavještajno-sigurnosne Agencije BiH Almira Džuve, predstavljao je važan korak u jačanju međusobne saradnje ovih institucija. 

Sastanak je održan u sjedištu Agencije za identifikacione dokumente u Banja Luci, te je bio fokusiran na pitanja od zajedničkog interesa, kako bi se osigurala veća efikasnost u radu obje agencije.

Direktori su istakli važnost međusobne razmjene informacija i koordinacije u cilju očuvanja sigurnosti i integriteta Bosne i Hercegovine.

"Saradnja između naših agencija je od suštinskog značaja za očuvanje sigurnosti i integriteta naše zemlje. Radimo zajedno kako bismo osigurali da identifikacioni dokumenti i evidencija budu tačni i pouzdani", istakao je Badnjević.

Džuvo je kazao kako je ovaj sastanak samo početak njihovih nastojanja da ojačaju saradnju između agencija.

"Radimo u interesu bezbjednosti građana Bosne i Hercegovine, i zajedno ćemo uložiti napore kako bismo postigli naše ciljeve", kazao je Džuvo.

Obje agencije su potvrdile svoju posvećenost zajedničkom radu i razmjeni informacija kako bi se očuvala sigurnost i stabilnost Bosne i Hercegovine, saopćeno je iz IDDEEA-e.  

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti