Sačuvati radnu snagu

Mišić: Najniža plata veća od početka 2024. godine

12.10.2023. 08:39 / Izvor: Fena
Plata

Predsjednica Saveza sindikata RS Ranka Mišić rekla je jučer u Zvorniku da će od 1. januara iduće godine biti povećana najniža plata u RS.

Predsjednica Saveza sindikata Republike Srpske Ranka Mišić rekla je jučer u Zvorniku da će od 1. januara iduće godine biti povećana najniža plata u Republici Srpskoj.

"Povećanje će stupiti na snagu 1. januara. Za sada ne mogu reći koliko će biti povećana minimalna plata u Republici Srpskoj, koja sada iznosi 700 KM", rekla je novinarima Mišićeva u pauzi sastanka predsjednika sindikalnih organizacija regije Birač.

Ona je dodala da je i prioritet Vlade Republike Srpske kako povećati plate i kako sačuvati i zadržati radnike u RS-u.

Ističući da je sastanak u Zvorniku dio redovnih aktivnosti Saveza sindikata Republike Srpske, Mišićeva je rekla da predstavnici Sindikata obilaze Republiku Srpsku baš u ovom periodu kada se radi na izradi nacrta budžeta Republike za narednu godinu i kada firme ugovaraju poslove i rade svoj finansijski plan za narednu godinu.

"Razlog zašto to radimo jeste da vidimo ima li i gdje je prostor, te na koji način i koliko možemo da povećamo plate zaposlenima u Republici Srpskoj", navela je ona.

Izvršni sekretar Regionalnog sindikalnog centra Zvornik Zoran Milutinović rekao je da je ovo bio informativni sastanak koji se održava u svim regijama u Republici Srpskoj i da je poslužio kao platforma za dalje djelovanje sindikalnih organizacija, ali i sindikata uopšte.

On je dodao da su teme sastanka bile aktivnosti Saveza Sindikata Republike Srpske i granskih Sindikata, stanje u sindikalnim organizacijama, plan aktivnosti za naredni period i prijedlozi za program rada Saveza sindikata Republike Srpske i granskih sindikata. 

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti