OSTVAREN PRVI KONTAKT

RS će Saudijskoj Arabiji dostaviti podatke o svojoj namjenskoj industriji

18.10.2023. 08:22 / Izvor: SRNA
oružje

Ministar Vojin Mitrović rekao je da će Saudijskoj Arabiji biti dostavljena informacija o svim proizvodima preduzeća namjenske industrije.

Ministar privrede i preduzetništva Republike Srpske Vojin Mitrović rekao je da će Saudijskoj Arabiji biti dostavljena informacija o svim proizvodima preduzeća namjenske industrije u Republici Srpskoj.

Nakon sastanka sa guvernerom Generalne agencije za namjensku industriju Saudijske Arabije Ahmedom Abdulazizom el Ohalijem u Sarajevu, Mitrović je rekao novinarima da je prije svega riječ o preduzećima "Orao" iz Bijeljine, "Kosmos" iz Banjaluke, Tehničkom remontu Bratunac i "Zrak" iz Teslića. 

"To su fabrike koje u ovom trenutku mogu ponuditi određene proizvode koji Saudijskoj strani mogu biti interesantni", naveo je Mitrović. 

On je dodao da je Ohalija pozvao da posjeti ove fabrike i na licu mjesta se uvjeri o kakvim prizvodima je riječ, na šta je on odgovorio da će to učiniti tokom narednog dolaska. 

Mitrović je rekao da će Saudijci na osnovu informacija koje budu dostavljene iz Republike Srpske eventualno iskazati interesovanje za određenim proizvodima. 

"Vidjećemo da li postoji postoji zainteresovanost saudijske strane za eventualnu saradnju", naveo je Mitrović. 

Mitrović je napomenuo da Saudijska Arabija planira da oko 50 odsto proizvodnje radi na svom tlu, a ne da vrši nabavku, te da ih trenutno najviše interesuje nabavka municije, koju već dugo nabavljaju iz BiH. 

"Nije bilo razgovora o konkretnim proizvodima. Ovo je prvi kontakt i u ovom trenutku ne očekujem da se o nečemu konkretnom može razgovarati", pojasnio je Mitrović.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti