Investitori čekali deset godina

Prva faza radova investicije Džeke i Bukvića koštat će 6 miliona KM

21.10.2023. 08:28 / Izvor: Avaz.ba
premier park

Džeko je suosnivač firme s kapitalom od 5,4 miliona KM, koliko je uložio i Bukvić.

Početak radova na izgradnji stambeno-poslovnog objekta "Premier Park" u Sarajevu, kao zajednička investicija biznismena Amera Bukvića i bh. nogometne zvijezde Edina Džeke, osnivača "Premier Investment Group", izazvala je veliko interesiranje medija i javnosti.

Riječ je o prvoj fazi građevinskih radova, tokom koje će biti ugovaran i nastavak izgradnje osmospratnice u blizini SCC-a, piše Avaz.

Edin Sefo, direktor kompanije Management Development Consulting (MDC Group), međunarodne kompanije sa sjedištem u Sarajevu, koja u ime investitora vodi kompletan projekt, kaže da je vrijednost prve faze oko 6 miliona KM.

"Izvođač je sarajevski "Debos", ozbiljna firma, s dosta projekata iza sebe, koja je izabrana u tenderskoj proceduri. Oni su dobili fazu izgradnje šipova, iskopa, kopanje šipova za zaštitu građevinske jame, te ugovorili AB konstrukciju čitavog objekta, s betonima i armaturom, nakon čega ćemo vidjeti kostur zgrade. Paralelno će teći ugovaranje ostalih faza – grijanje, hlađenje, struja, vodovod, kanalizacija i ostali radovi", izjavio je Sefo.

Inače, MDC Group specijaliziran je za menadžment, razvoj i savjetovanje, fokusiran na upravljanje projektima i razvoj nekretnina, razvoj poslovanja, umrežavanja i partnerstva, upravljanje ugostiteljstvom i konsalting.

Sefo pojašnjava da će ukupna vrijednost investicije biti definirana u narednom periodu.

Podsjetimo, investitori su na početak gradnje čekali deset godina, koliko je proteklo od izdavanja urbanističke saglasnosti do odobrenja za građenje, koje je izdato tek u julu ove godine.

U međuvremenu je okončan sudski spor s firmom "Bosnasport", tokom kojeg je dokazano pravo vlasništva nad zemljištem u Kotromanića broj 3, na kojem bi objekt s dva sprata podzemnih garaža i šest spratova trebao biti izgrađen do kraja naredne godine.

Džeko je suosnivač firme s kapitalom od 5,4 miliona KM, koliko je uložio i Bukvić.

Više detalja o ovom projektu pisali smo i eksluzivno na našem portalu

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti