izgradnja bazena

Ogrešević: Vlada FBiH kažnjava Cazin, skinuli nam 3 miliona KM

24.10.2023. 08:23 / Izvor: Akta.ba
cazin

Nermin Ogrešević, predsjednik Narodnog evropskog saveza (NES) BiH, oglasio se na društvenim mrežama i optužio Trojku da "kažnjava Cazin".

Nermin Ogrešević, predsjednik Narodnog evropskog saveza (NES) BiH, oglasio se na društvenim mrežama i optužio Trojku da "kažnjava Cazin" svojim odlukama.

Riječ je, naime, o izgradnji bazena u Cazinu za šta je Vlada FBiH, prema Ogreševićevim riječima, skinula 3 miliona KM. Pored optužbi na račun Trojke, Ogrešević je u optužbama bio veoma direktan i prozvao federalnog ministra Vojina Mijatovića.

"Poštovani sugrađani, osjećam potrebu da vas obavijestim da je Vlada Federacije BiH skinula predviđenih tri miliona konvertibilnih maraka za izgradnju gradskog bazena u Cazinu. Ništa novo, složit ćemo se svi, jer kada smo to kroz velike projekte bili uvaženi kao jednakopravni građani ove zemlje? No, dočekali smo eto i da se Vojin Mijatović hvali s time i pobjedonosno prenosi ovu vijest javno i po kafanama, pa je očito da Trojka na vlasti kažnjava na ovaj način Cazin, jer smo imali jasan, a ne izdajnički i podanički stav u odnosu na državu", rekao je Ogrešević.

Naglašava da je i u ovim okolnostima očuvanje dostojanstva i časti prioritet.

"Bili smo i bit ćemo dio onih koji bdiju nad svojom domovinom, a Cazin i Cazinjani će svoj gradski bazen izgraditi vlastitim snagama. Onako kako smo zajedno započeli i završili sve druge projekte važne za građane ovog dijela Bosne i Hercegovine zato jer su nama interesi građana iznad svake politike, kafanskih anegdota ili rasprava po društvenim mrežama po kojima su trenutni vlastodršci prepoznatljivi", rekao je Ogrešević.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti