Aktivizam može biti zabavan

Počela druga Woman.Comm konferencija: Snaga komunikacija da učinimo društvo dobrim

24.10.2023. 10:27 / Izvor: Akta.ba
Womann

"Snaga komunikacije, da učinimo društvo dobrim društvom", slogan je druge Woman.Comm konferencije koja je počela jutros u hotelu Hills u Sarajevu.

"Snaga komunikacije, da učinimo društvo dobrim društvom“, slogan je druge Woman.Comm konferencije koja je počela jutros u hotelu Hills u Sarajevu. 

Cilj ovogodišnje konferencije je da se istraži kako komunikacija oblikuje našu svakodnevicu, kako utječe na poslovni uspjeh i društvene promjene te kako možemo zajedno raditi na oblikovanju boljeg društva kroz efikasnu komunikaciju. 

“Ovogodišnje izdanje konferencije posvećeno je istraživanju snage žena u poslovanju i leadershipu, njihovom stvarnom položaju u društvu, društveno odgovornom poslovanju te novim trendovima u komunikaciji“, kazali su organizatori.

Novim trendovima mnogo doprinosi i tehnologija. Tako je ovogodišnja konferencija specifična i po korištenju savremene tehnologije. Avatar direktorice agencije Prefix i organizatorice konferencije Irene Miličević Vukoja zajedno sa njom otvorio je ovogodišnju konferenciju.

"Potrudit ćemo se da istaknemo snagu žene, govorit ćemo o povezivanju i moći ženskih mreža u savremenom društvu, o ljepoti i komunikaciji“, kazala je Irena.

Na samom početku je predstavila plakat konferencije koji je jako specifičan.

"Nismo željeli imati obični plakat već nešto što će moja djeca moći staviti u sobu kao postere koje smo mi stavljali nekada ranije", kazala je Irena.

Kroz njega su uspjeli pokazati snagu komunikacije.

womann

Aktivizam može biti zabavan

Nakon uvodnog obraćanja organizatora izlaganje je nastavio Damir Ciglar, generalni direktor najnagrađivanije hrvatske reklamne agencije Imago Ogilvy te agencije HEARTH koja se bavi isključivo društveno odgovornim projektima i kampanjama.

U svom izlaganju Damir je govorio o društvenom aktivizmu i ravnopravnosti. Istakao je da aktivizam uz zabavne kampanje može biti i zabavan.

"Nismo jednaki, ali trebamo biti ravnopravni. Vodimo glavnu riječ u borbi za prava žena.“, rekao je Damir.

Kako bi osigurali ravnopravnost ženama koje dolaze pokrenuli su kampanju "TRGni se za RAVNOPRAVNOST". Ova kampanja počela je u Hrvatskoj, a prenijela se i na Bosnu i Hercegovinu.

Iako žene čine čak 50% bh. populacije, manje od 2% ulica u Bosni i Hercegovini nazvano je po ženama. Kroz kampanju "TRGni se za RAVNOPRAVNOST", želi se naglasiti ne samo značaj ravnopravnosti spolova, već i važnost prepoznavanja i davanja više prostora ženama koje su ostavile neizbrisiv trag u historiji naše zemlje.

"Počni gdje jesi čini što možeš", poručio je Damir.

O komunikaciji iz različitih aspekata govorit će više od 60 govornika druge Woman.Comm konferencije koja se održava danas i sutra u Hotelu Hills. 

E.O.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti