Ortopedija i opšta hirurgija

Poliklinika Orthos okupila vrhunski tim stručnjaka artroskopske hirurgije

26.10.2023. 09:15 / Izvor: Akta.ba
Orthos
OTVORI GALERIJU

"Za sve što vas pokreće", slogan je pod kojim posluje od 2019. godine poliklinika Orthos u Sarajevu.

"Za sve što vas pokreće", slogan je pod kojim posluje od 2019. godine poliklinika Orthos u Sarajevu. Moderno opremljena poliklinika za ortopediju i opštu hirurgiju sa jednodnevnom artroskopskom hirurgijom smještena je na dvije lokacije.

Dnevna bolnica se nalazi na Kromolju, a ambulanta za ortopediju i opštu hirurgiju u Importanne Centru.

Ono što ovu polikliniku izdvaja od drugih i ono po čemu su prepoznatljivi jeste artroskopska hirurgija.

"Artroskopija je minimalno invazivna, savremena hirurška metoda gdje se kroz nekoliko malih incizija uz pomoć kamere i posebnih hirurških instrumenata izvode operacije u zglobu bez klasičnog hirurškog otvaranja zgloba.", kazao je Faruk Maksić, menadžer poliklinike Orthos za Akta.ba.

Osim artroskopskih operacija izvode i veliki broj drugih operacija iz oblasti ortopedije i opšte hirurgije (osteotomije, osteosinteze, stabilizacije, operacije iz oblasti traumatologije...).

"Što se tiče ambulantnih usluga, nudimo: specijalistički ortopedski pregled, veliki broj ambulantnih intervencija, PRP terapija, UZ dječjih kukova, te veliki broj operacija u lokalnoj anesteziji", pojasnio je Faruk.

U njihovu polikliniku dobrodošli su pacijenti svih životni dobi. Njihovi najmlađi pacijenti su bebe od nekoliko mjeseci, kojima rade UZ kukova do osoba treće životne dobi.

"Značajan dio pacijenata čine profesionalni sportisti (kako domaći tako i strani), gdje imamo odlične rezultate. Usluge koje mi nudimo su zaista namijenjene svim osobama bez ograničenja na životnu dob", ističe Maksić.

orthos

Vrhunski edukovan medicinski tim

Njihov stručni tim je zaslužan za povjerenje pacijenata. Mogu se pohvaliti sa vrhunski edukovanim medicinskim timom koji ima izuzetno bogato iskustvo na domaćem i internacionalnom nivou.

Prim. Mr. Sci. Dr. Senad Maksić

Prim. Mr. Sci. Dr. Senad Maksić

Članovi njihovog tima su: Prim. Mr. Sci. Dr. Senad Maksić, specijalista opšte hirurgije i traumatologije; Mr. Sci. Dr. Semin Bećirbegović, specijalista ortoped; Dr. Senail Sivro, specijalista opšte hirurgije i traumatologije; Prim. Dr. Hasan Tanović, specijalista ortopedije i Dr. Zlatko Mahić, specijalista anestezije i reanimatologije.

Mr. Sci. Dr. Semin Bećirbegović

Mr. Sci. Dr. Semin Bećirbegović

"Veliku važnost pridajemo konstantnim edukacijama. Također usluge koje pružamo (artroskopska hirurgija) i stručnost naših ljekara nas izdvajaju od ostalih iz ove branše", naglasio je menadžer.

orthos

 

Oporavak nakon covid pandemije

Pandemija covida nije zaobišla ni ovu zdravstvenu ustanovu, no to ih nije omelo da budu na usluzi pacijentima. Sa ekonomskog aspekta, bili su pogođeni kao i ostale firme iz različitih sektora, a sa aspekta medicine, u svakom trenutku su bili dostupni hitnim slučajevima.

"Uveli smo online konsultacije jer "face to face" pristup nije bio moguć u određenim trenucima. Na različite načine smo se borili da pacijenti ne budu uskraćeni za uslugu. To je rezultiralo time da svi uposlenici poliklinike Orthos bili zaraženi po nekoliko puta", kazao je.

orthos

Saradnja sa javnim zdravstvom

U ovoj poliklinici se bore i da ostvare saradnju sa javnim zdravstvom.

"Na različite načine se borimo za to, ali za sada nema naznaka da će se nešto značajnije promijeniti. Dio usluga koje nudimo su proglašene "deficitarnim". Javni poziv je bio 2019. godine (pokušaj saradnje ZZO i privatnog sektora) u kojem je jedna od stavki/usluga bila operacija prednjih križnih ligamenata. Međutim, taj poziv nikad nije realizovan", istakao je Maksić.

U narednom periodu pacijenti poliklinike Orthos mogu kao i do sad očekivati ljubazno i profesionalno osoblje, vrhunsku uslugu i iskusne ljekare koji su u korak sa savremenim tehnikama i tehnologijom iz ove oblasti.

E.O.

 

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti