U okviru vaučer programa

Uspješno uvedene inovacije u 10 malih i srednjih preduzeća

30.10.2023. 10:11 / Izvor: Akta.ba
inovacije msp

Gradska razvojna agencija Istočno Sarajevo - RAIS i Razvojna agencija Grada Trebinja su završile projekat "Uvođenje inovacija u MSP".

Gradska razvojna agencija Istočno Sarajevo - RAIS i Razvojna agencija Grada Trebinja su završile projekat “Uvođenje inovacija u MSP u okviru vaučer programa”, pri čemu je pružena podrška u ukupno 𝟭𝟬 MSP.

Preduzeća u kojima su realizovane projektne aktivnosti sa područja Grada Istočno Sarajevo u ukupnoj vrijednosti od 69.059,70 KM, su: Liv d.o.o, Mahagoni d.o.o, Elko d.o.o, Poljoprom d.o.o. i Zlatno zrno Ostojić d.o.o.

Sa područja grada Trebinja u projektu su učestvovala sljedeća preduzeća: Komrad Vinarija Anđelić d.o.o, Dineco d.o.o, Podrumi manastira Tvrdoš, Djordan Group i Bonita d.o.o, a uložena sredstva iznose  69.052,05 KM.

inovacije msp

Realizacijom projekta obezbjeđena je stručna podrška za uvođenje inovacija unapređenjem postojećih ili razvijanjem novih proizvoda, usluga ili procesa, uključujući digitalizaciju i inovacije u oblasti marketinga, preduzećima iz sektora tekstilne, drvoprerađivačke, prehrambene i elektroindustrije.

Konkretno, projekti su se odnosili na optimizaciju poslovnih procesa i njihovu digitalizaciju, integraciju softvera, kreiranje vizuelnog identiteta preduzeća i primjenu digitalnog marketinga sa fokusom na promociji i korištenju online platformi i online kanala prodaje, izradu web sajta, dizajn pakovanja i ambalaže, dizajn novih i redizajn postojećih proizvoda.

Tema projekta "Uvođenje inovacija u MSP u okviru vaučer programa" je usklađena sa preporukama Akta o malom biznisu i Indeksa politika MSP 2022 (dimenzija 8b) i određena je kao prioritet u saradnji sa Ministarstvom privrede i preduzetništva Republike Srpske.  

Ovaj projekat je podržan u okviru projekta "Napredna implementacija Akta o malom biznisu BiH2EU – #SBAuBiH2EU" koji implementira Eda – Agencija za razvoj preduzeća u saradnji sa Sarajevska regionalna razvojna agencija SERDA, a finansira Ambasada Švedske u BiH.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti