Sjednica UO KCUS-a

Pokrenuta procedura za smjenu generalne direktorice Sebije Izetbegović

31.10.2023. 07:07 / Izvor: Fena
sebija

Privremeni Upravni odbor Kliničkog centra univerziteta u Sarajevu pokrenuo je proceduru smjene generalne direktorice KCUS-a, Sebije Izetbegović.

Privremeni Upravni odbor Kliničkog centra univerziteta u Sarajevu (KCUS) pokrenuo je jučer na sjednici proceduru smjene generalne direktorice KCUS-a, Sebije Izetbegović.

Kako navode u obavještenju za medije iz tog odbora, Senat Univerziteta u Sarajevo poništio je doktorici Izetbegović u martu ove godine zvanja magistrice medicinskih nauka i redovne profesorice na Katedri za ginekologiju i akušerstvo Medicinskog fakulteta u Sarajevu.

"Time su nastali razlozi zbog kojih je Upravni odbor obavezan donijeti odluku o rezrješenju generalne direktorice, prije isteka mandata - 9. januara 2024. godine", naveli su.

Kako se dalje ističe, Upravni odbor obavijestit će doktoricu Izetbegović, u skladu sa Zakonom o zdravstvenoj zaštiti FBiH i Statutom KCUS-a,  o razlozima za pokretanje postupka razrješenja i dati joj osam dana da se izjasni o toj odluci u pisanoj formi.

"Ako ona ne dostavi dokaze u svom izjašnjenju, koji se odnose na Član 44. Statuta, UO će donijeti odluku o razrješenju generalne direktorice. Ta odluka će biti proslijeđena federalnom ministru zdravstva i Vladi FBiH", navode iz UO KCUS-a.

Na dnevnom redu današnje sjednice privremenog UO KCUS-a bile su teme od značaja za funkcioniranje te zdravstvene ustanove, a kako navode, najveće interesovanje je vladalo za pitanje razrješenja generalne direktorice KCUS Sebije izetbegović.

"Najviše interesovanje bilo je za smjenu generalne direktorice Sebije Izetbegović. U vezi s tim vas informišemo da smo pokrenuli proceduru smjene generalne direktorice KCUS-a", navodi Privremeni Upravni odbor KCUS-a.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti