Bečarević odgovorio Sarajevogasu: Već sam posjetio MUP kao svjedok

06.11.2023. 15:19 / Izvor: Akta.ba
bečarević

Ministar komunalne privrede Almir Bečarević reagirao je na današnje saopćenje Sarajevogasa.

Ministar komunalne privrede, infrastrukture, prostornog uređenja, građenja i zaštite okoliša Kantona Sarajevo Almir Bečarević reagirao je na današnje saopćenje Sarajevogasa u kojem se, između ostalog, navodi da je ovo preduzeće podnijelo protiv njega krivičnu prijavu.

"Almir Bečarević je dana 3.11. 2023. godine davao izjavu pred policijskim službenikom u Sektoru za privredni kriminal u MUP-u KS, od 9:00 do 11:30 sati.

Almir Bečarević je od zaduženog policijskog službenika pozvan kao svjedok, a po zahtjevu Tužilaštva KS u predmetu političke korupcije i trgovine radnim mjestima o čemu je javnost bila obaviještena u proteklom periodu.

“Duboka država” koja se osjetila ugroženom, a čim je dobila informaciju o posjeti ovog ministra Sektoru za privredni kriminal reaguje tako da je podnijela krivičnu prijavu protiv ovog ministra uz medijsko oglašavanje saopćenjem koje ima za cilj da, valjda, prepadne ovog ministra, te da ga natjera da odustane od svoje izjave koju je dao policijskom službeniku.

Ovaj ministar krivičnu prijavu Sarajevogasa je dočekao sa radošću jer mu je omogućila da upozna javnost da je po predmetnom već posjetio MUP i obrazložio kako se pravila nova vlast u KS sa ZNG i nezavisnim poslanicima.

Predsjednik NO Sarajevogasa Afan Kalamujić je isti onaj koji je obezbijedio da Sarajevogas sa dobiti koja se mjerila u rasponu od 1 do 2 miliona KM iz prethodnih godina, u 2022. godini istu smanji na manje od 80.000 KM.

Isti taj predsjednik NO nikada nije odgovorio na pitanje kako je dobio ime novog direktora Sarajevogasa koji, prema svim informacijama, ne zadovoljava uslove da bude na tom mjestu o čemu su detaljno upoznati u Sektoru za privredni kriminal MUP-a KS.

Sada taj isti predsjednik NO Sarajevogasa treba da vodi Ministarstvo finansija KS i sigurno svi očekuju, prema rezultatima njegovog rada u Sarajevogasu, da će nam budućnost “biti svijetla”.

Sarajevogas i u 2023. godini bilježi “uspjehe” koji će dovesti do pada potrošnje prirodnog gasa i do toga da ono što predstavlja rast u broju priključaka znači pad potrošnje prirodnog gasa.

Na kraju, ovo je jedina istina o krivičnoj prijavi Sarajevogasa koja je samo odgovor na ono sa čim je upoznat Ured za borbu protiv korupcije i upravljanje kvalitetom, kao i Sektor za privredni kriminal MUP-a KS, a građanima KS želim da osjete sve “znanje” onih koji su do sada vodili Sarajevogas i pokazali takve rezultate koji će našu budućnost pretvoriti u propast, i u koju će nas odvesti.

Napominjem da je Sarajevogas na kraju 2022. godine imao 324 zaposlena na temelju sati rada pa se nadam da je neko vodio računa o boljoj iskorištenosti kadra i obuci onih koji su mogli biti iskorišteni na bolji način", poručio je Bečarević.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti