OBJAVLJEN JAVNI POZIV

Traži se kompanija za uspostavu redovnih zračnih linija na aerodromu Tuzla

13.11.2023. 09:39 / Izvor: Akta.ba
aerodrom

Aerodrom Tuzla je je objavio Javni poziv za izbor najpovoljnijeg ponuđača za uspostavu redovnih zračnih linija na JP "Međunarodni aerodrom Tuzla" d.o.o.

Aerodrom Tuzla je objavio Javni poziv za izbor najpovoljnijeg ponuđača za uspostavu redovnih zračnih linija na JP "Međunarodni aerodrom Tuzla" d.o.o.

Podsjetimo, nedavno je Vlada Tuzlanskog kantona na sjednici usaglasila tekst javnog oglasa o subvencioniranju avio-prevoza s Međunarodnog aerodroma Tuzla.

Skupština TK je ranije na prijedlog kantonalne vlade donijela odluku o izdvajanju 2.5 miliona KM za subvencioniranje troškova avio-prevoza, a nakon što je mađarska niskobudžetna avio-kompanija WizzAir ukinula svoju bazu u Tuzli.

Miralem Mešković, direktor Turističke zajednice Tuzlanskog aerodroma je kazao da je trenutno neophodno rješavati zimski red letenja.

Ove godine u Tuzli je oboren rekord u broju turista, međutim nakon ukidanja linija Wiz Aira on je drastično smanjen. Ukoliko potraje trenutno stanje, posljedice za turizam bi mogle biti velike.

Nadležni se ipak nadaju da će ovim javnim pozivom privući kvalifikovane aviokompanije.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti