Indeks razvijenosti

Prihodi grudskih poduzeća veći od milijardu

13.11.2023. 10:28 / Izvor: Akta.ba
grude

Prema indeksu razvijenosti u 2022. godini, Županija Zapadnohercegovačka nalazi na drugom mjestu u Federaciji BiH.

Prema indeksu razvijenosti u 2022. godini, Županija Zapadnohercegovačka nalazi na drugom mjestu u Federaciji BiH. Svi gospodarski pokazatelji bilježe pozitivne rezultate, broj zaposlenih u Županiji Zapadnohercegovačkoj također je u porastu i u 2022. godini iznosio je 20.915, kazao je predsjednik Vlade Županije Zapadnohercegovačke Predrag Čović, na susretu grudskim gospodarstvenika.

Predstavljajući gospodarsku politiku sa sveobuhvatnim pregledom planiranih programa i aktivnosti Čović je u svome izlaganju istaknuo strateške ciljeve i prioritete u radu Vlade Županije Zapadnohercegovačke, a to su: ekonomski razvijena, društveno odgovorna i učinkovito organizirana Županija.

"U okviru strateških ciljeva Vlada je definirala prioritete te poduzima konkretne mjere za realizaciju tih prioriteta. Za ostvarenje ovih ciljeva potrebna je suradnja između svih razina vlasti; gospodarstvenika, organizacija i građana, kako bismo stvorili okruženje koje će poticati rast i napredak cijelog društva te nas inspirirati da nastavimo raditi zajedno, te kako bismo našu Županiju učinili još boljim i ugodnijim mjestom za život i rad", kazao je predsjednik Čović.

Susretom grudskih gospodarstvenika, započeo je program obilježavanja Dana Općine Grude.

Događaj je ovo koji već jedanaestu godinu zaredom okuplja najuspješnije gospodarstvenike s područja općine Grude.

Na samom početku susreta nazočnima je dobrodošlicu poželio načelnik Općine Grude Ljubo Grizelj, koji je u svom obraćanju istaknuo kako su prihodi svih registriranih grudskih poduzeća veći od milijardu konvertibilnih maraka, te čestitao gospodarstvenicima na ostvarenim poslovnim prihodima i uspjesima.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti