Strategija poljoprivrede

Mijatović i Hrnjić sa poljoprivrednim proizvođačima i prerađivačima iz Ilijaša

14.11.2023. 11:37 / Izvor: Akta.ba
Poljoprivreda

Ministri razgovarali s poljoprivrednim proizvođačima i prerađivačima.

Ministar privrede Kantona Sarajevo Zlatko Mijatović i federalni ministar poljoprivrede, vodoprivrede i šumarstva Kemal Hrnjić razgovarali su s poljoprivrednim proizvođačima i prerađivačima s područja općine Ilijaš.  

Ministarstvo privrede KS je kroz poticaje poljoprivredi u prethodnoj godini iz Budžeta KS realizovalo 7.832.624 KM. Ove godine, zaključno s današnjim danom, pozitivno je riješeno 2.247 zahtjeva za koje je uplaćeno 8.159.640 KM poticajnih sredstava.

"Generalno, stav Ministarstva privrede KS je da je neophodno svakodnevno ulagati u razvoj poljoprivrede i da su sastanci s poljoprivrednicima, kao što je ovaj danas, izuzetno vrijedni jer daju sliku stanja na terenu i inpute u kojem pravcu je najbolje usmjeravati procese, u cilju daljeg razvoja i kreiranja što povoljnijih uslova u našem kantonu", kazao je Mijatović.

Sastanak je bio prilika da se razgovara i o stanju u oblasti agrara, kao i o strategiji poljoprivrede.

Posebna zainteresiranost iskazana je za sistem novčanih podrški koje dodjeljuje Federalno ministarstvo poljoprivrede, vodoprivrede i šumarstva.

Na kraju sastanka u Biznis centru Općine Ilijaš prisutni poljoprivredni proizvođači i prerađivači zahvalili su se ministrima na odvojenom vremenu i upriličenoj posjeti, saopćeno je iz Službe za protokol i press KS. 

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti