Mijatović i Hrnjić

Kanton Sarajevo treba biti primjer ostalim kantonima

28.11.2023. 08:06 / Izvor: Akta.ba
privreda

Federalni ministar poljoprivrede vodoprivrede i šumarstva Kemal Hrnjić sa saradnicima boravio je jučer u posjeti Ministarstvu privrede KS.

Federalni ministar poljoprivrede vodoprivrede i šumarstva Kemal Hrnjić sa saradnicima boravio je jučer u posjeti Ministarstvu privrede Kantona Sarajevo. 

Ministar privrede KS Zlatko Mijatović je ovom prilikom na sastanak pozvao, pored svojih saradnika, i dekane Poljoprivedno-prehrambenog i  Veterinarskog fakulteta Univerziteta u Sarajevu, te predstavnike PD Butmir i direktoricu KJP Veterinarska stanica. 

Na dnevnom redu navedenog sastnaka našla su se tekuća pitanja koja povezuju ova dva ministarstva.

PRIVREDA

 Sastanak je završen s nizom konstruktivnih zaključaka, te su se svi relevantni akteri složili oko zajedničkog cilja što je rad na unapređenju standarda u oblastima poljoprivrede, šumarstva i veterinarstva. 

Ministar Hrnjić se zahvalio na dočeku, naglasio opredjeljenje Federalnog ministarstva poljoprivrede, vodoprivrede i šumarstva za suradnju sa kantonalnim ministarstvom privrede, te je dodao kako Kanton Sarajevo treba biti primjer ostalim kantonima kako se institucionalno i temeljito sarađuje s višim nivoima vlasti, saopćila je Služba za protokol i press KS.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti