65 godina IPSA Instituta, realizovano blizu 9.000 konsultantskih usluga

30.11.2023. 11:39 / Izvor: Akta.ba
ipsa

65 godina IPSA INSTITUTA je jedan historijski materijalni dokaz o razvoju struke i nauke u BiH u periodu 1958. – 2023. godine.

65 godina IPSA INSTITUTA je jedan historijski materijalni dokaz o razvoju struke i nauke u BiH u periodu 1958. – 2023. godine. Taj period je obilježen ogromnim brojem događaja. IPSA je višegeneracijska firma bazirana na znanju. 

Djelatnosti kojima se bavi IPSA INSTITUT – konsalting i inženjering u domenu infrastrukture (transport, snabdijevanje vodom i energijom), planiranje prostora i arhitektura, zaštita okoliša – zahtijevaju praćenje i razvijanje novih održivih rješenja u domenu navedenih usluga.

Kroz svoje aktivnosti, IPSA INSTITUT podržava 17 UN Ciljeva održivog razvoja, kao i strategije razvoja EU. IPSA INSTITUT je čvrsto povezan sa konsultantskim i inženjering firmama i univerzitetima u BiH, regiji i Evropi. 

Stipendirali su stotine studenata na mnogim fakultetima, finansirali postdiplomske i doktorske studije te pomagali fakultete na Univerzitetu u Sarajevu u njihovom razvoju. 

Posebno dobra saradnja je ostvarena sa brojnim građevinskim, saobraćajnim, arhitektonskim, mašinskim, elektrotehničkim i ekonomskim fakultetima. 

Iskustvo u proteklih 65 godina koje ima IPSA INSTITUT u radu na projektima u BiH, Sloveniji, Hrvatskoj, Crnoj Gori, Makedoniji, Srbiji, Libiji, Pakistanu, Italiji, Njemačkoj, Tanzaniji, Kataru, Saudijskoj Arabiji, UAE, dokaz su sposobnosti IPSA INSTITUTA da u potpunosti zadovolji zahtjeve svojih klijenata.

U proteklih 65 godina, IPSA INSTITUT je uspješno realizovao blizu 9.000 konsultantskih usluga – studija, planova, projekata, nadzora nad izvođenjem radova, tehničke asistencije i stručnih savjetovanja.

Za svoj doprinos razvoju Bosne i Hercegovine IPSA INSTITUT je dobio značajna priznanja.

 

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti