Podržano 6 novih biznisa kroz Impakt inkubator poslovnih ideja

06.12.2023. 09:38 / Izvor: Akta.ba
impakt

Jučer je u Multimedijalnoj sali održana finalna prezentacija poslovnih ideja Impakt inkubatora.

Jučer je u Multimedijalnoj sali održana finalna prezentacija poslovnih ideja Impakt inkubatora.

Ovom prilikom, kroz zajedničku saradnju Grada Gračanica i Investicijske fondacije Impakt šest osoba dobilo je podršku za pokretanje ili unapređenje svojih poslovnih poduhvata. Finansijska podrška trebala je biti osigurana za 5 poslovnih ideja, ali je nakon konsultacija sa Gradonačelnikom, podrška osigurana za svih 6 aplikanata koji su obuku pohađali do samog kraja te danas održali prezentaciju svoje poslovne ideje.

"Ovo je još jedan, možda i najznačajniji, projekat koji radimo sa našim partnerima – Fondacijom Impakt. Mi smo kroz ovaj projekat raspisali javni poziv na koji se prijavilo 20 mladih i nešto starijih ljudi, 9 je prošlo edukacije i konsultacije i evo danas ćemo dobiti još biznismena u Gračanici čije će ideje ugledati svjetlost dana. Ono što je bitno istaći jeste da su svi zainteresovani prošli kroz mentorsku obuku, naučili određene vještine i izradili svoje biznis planove. Lokalna zajednica će i dalje podržavati ovakve i slične projekte kojim naši sugrađani imaju mogućnost da ostvare dobre poslovne rezultate", rekao je Gradonačelnik Helić.

Investicijska fondacija Impakt je u protekle četiri godine u saradnji sa 59 lokalnih zajednica i javnih službi za zapošljavanje u BiH realizirala IMPAKT inkubator poslovnih ideja, u kojem je podržano osnivanje i unapređenje preko 400 novih poslovnih poduhvata širom Bosne i Hercegovine.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti