PREDSTAVLJENE NAJNOVIJE INOVACIJE

Konica Minolta obilježila 150. godišnjicu otvaranjem salona u Sarajevu

07.12.2023. 13:34 / Izvor: Akta.ba

Konica Minolta, globalni lider s 150 godina poslovanja, obilježila je jubilej otvaranjem salona u Sarajevu i predstavljanjem najnovijih inovacija.

Konica Minolta, globalni lider s 150 godina poslovanja, obilježila je ovaj značajan jubilej otvaranjem salona u Sarajevu i predstavljanjem najnovijih inovacija u industriji digitalne štampe, video i rješenja upravljanja dokumentima. Ovaj događaj je partnerima i javnosti pružio jedinstvenu priliku da istraže inovativne digitalne procese i učestvuju u prezentaciji najnovijih tehnoloških inovacija kompanije Konica Minolta.

Izložbeni salon svečano su otvorili Nj. E. Kinefuchi Massami, ambasador Japana u BiH, i Branka Domazet, direktorica kompanije Konica Minolta Adria. 

"Konica Minolta ima veoma važnu ulogu u modernizaciji Japana svih ovih 150 godina. Izuzetno mi je drago da ovako uspješna japanska kompanija ima istu ulogu i u Bosni i Hercegovini", istakao je ambassador Massami. 

konica minolta

"Naš jubilej, 150 godina poslovanja Konica Minolte, potvrda je naše posvećenosti inovacijama, izvrsnosti i održivom poslovanju. Na tržište digitalne štampe ušli smo još 2004. godine, i od tada postavljamo standarde", naglasio je Mirza Merzić, direktor kompanije Konica Minolta poslovna rješenja BH. 

U fokusu događaja je bilo predstavljanje AccurioPress C12000 serije, inovacije Konica Minolte, koja postavlja novi standard u području digitalne štampe.

"Ovaj uređaj, brži za 20% od bilo kojeg drugog rješenja kompanije Konica Minolta baziranog na toneru, osigurava korisnicima brzinu štampe od 120 stranica A4 formata u minuti. S jednostavnim rukovanjem i mogućnostima zapošljavanja operatera bez posebnih vještina, AccurioPress C12000 poboljšava operativnu efikasnost, smanjuje troškove i osigurava brz povrat investicije", naglasio je Edin Smajović, servisni menadžer.

Posebnu pažnju su privukle inovacije u polju video nadzora, MOBOTIX video rješenja te M-Files DMS sistem upravljanja dokumentima koja su predstavljena ovom prilikom.

"MOBOTIX video rješenja su vrhunska tehnologija i mnogo više od klasičnog video nadzora, jer pružaju mogućnosti poput analize lica, detekcije pokreta, i povezivanja s drugim poslovnim sistemima. Ne samo da osiguravaju sigurnost prostora, već i doprinose optimizaciji operativnih procesa. M-Files DMS sistem je naše napredno rješenje za upravljanje dokumentima, prilagodljivo je specifičnim potrebama korisnika. Sa sigurnošću i jednostavnošću, omogućava optimizaciju poslovnih procesa i poboljšava produktivnost organizacija", naglasili su stručnjaci Konica Minolte.  

konica minolta

Ova manifestacija predstavlja ključan trenutak za kompaniju i predstavlja razvoj poslovanja i nove mogućnosti koje do sada nisu bile dostupne. Sa ekspertizom u obradi podataka, Konica Minolta podržava svoje klijente na putu prema digitalnoj zrelosti, pružajući vrhunska digitalna rješenja i podršku. 

"Naše opredjeljenje da svojim radom i inovacijama doprinosimo održivom rastu naše kompanije, naših partnera i bosanskohercegovačkog društva, ostaje vodilja našeg poslovanja. A 150 godina je tek početak", zaključio je Mirza Merzić, direktor kompanije Konica Minolta poslovna rješenja BH.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti