Mogu sačekati neka bolja vremena

Općina Kakanj bez javnog dočeka Nove godine

08.12.2023. 08:21 / Izvor: Akta.ba
Kakanj

Mi u Općini Kakanj, prateći trenutnu situaciju u svijetu i izraženu jaku empatiju naših građana prema narodu Palestine, kazao načelnik Bajtarević

Općina Kakanj ove godine neće imati javni doček Nove godine, nego će novac koji bi izdvojili za proslavu usmjeriti za besplatne mjesečne karte učenika za prijevoz. Saopćeno je iz Općine Kakanj.

Iz Općine Kakanj su kazali da u vrijeme kada djeca Palestine svakodnevno umiru te da vatromet koji u nekoliko minuta nestane, mogu sačekati neka bolja i sretnija vremena.

"Mi u Općini Kakanj, prateći trenutnu situaciju u svijetu i izraženu jaku empatiju naših građana prema narodu Palestine i suosjećajnost koju bosanskohercegovački građani osjećaju prema Palestincima, kao i prezir prema zločinu koji se prema njima provodi, ali i ratna dešavanja u Ukrajini, odlučili smo da nije vrijeme za organizaciju javnog dočeka Nove godine", kazao je načelnik Mirnes Bajtarević.

Naglasio je da su se i ove godine opredijelili da za najmlađe sugrađane, djecu, pripreme prigodna dešavanja uz igrokaze, predstave i radionice, a planirana je i priredba kakanjskih vrtića i podjela paketića odabranim grupama djece i osoba sa poteškoćama u razvoju.

"Smatramo da javna proslava Nove godine i vatromet mogu pričekati neka bolja vremena i mišljenja smo da u ovom trenutku imamo bitnijih stvari koje trebamo podržati i pomoći i usmjeriti javna sredstva", rekao je Bajtarević.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti