Svjetski kongres poduzetnika

Ministar Vojin Mijatović dobio zlatnu nagradu GlobalLocal u Dubrovniku

11.12.2023. 08:45 / Izvor: Akta.ba
vojin

Zamjenik premijera Federacije BiH i federalni ministar razvoja poduzetništva i obrta Vojin Mijatović dobitnik ovogodišnje zlatne nagrade "GlobalLocal".

Zamjenik premijera Federacije BiH i federalni ministar razvoja poduzetništva i obrta Vojin Mijatović dobitnik je ovogodišnje zlatne nagrade "GlobalLocal".

Odluku o priznanju ministru Mijatoviću i Federalnom ministarstvu razvoja, poduzetništva i obrta donio je nezavisni Međunarodni komitet za dodjelu nagrada i priznanja "GlobalLocal".

Dodjela Internacionalnih nagrada i priznanja za zajednice i institucije za kreiranje dobrog ambijenta za razvoj poduzetništva u srednjoj i jugoistočnoj Evropi "GlobalLocal" za 2022/23. godinu  upriličena je u Dubrovniku, u okviru Svjetskog kongresa poduzetnika, koji se održava od 6. do 9. decembra.

Svjetski kongres poduzetnika okupio je ove godine više od 200 sudionika, među kojima su najviši zvaničnici u Republici Hrvatskoj, ministri za lokalnu samoupravu, poduzetništvo i privredu/gospodarstvo/poljoprivredu/turizam zemalja iz kojih su laureati, pripadnici diplomatskog kora - diplomatskih misija u Republici Hrvatskoj, te druge uvažene osobe iz javnog života.

Cilj Projekta promocije i nagrađivanja najboljih zajednica za kreiranje dobrog ambijenta za razvoj poduzetništva u Srednjoj i Jugoistočnoj Evropi je javno odavanje priznanja i skretanje pažnje javnosti na posebno uspješne lokalne i regionalne zajednice te javne institucije koje u izazovima novog dinamičkog i zahtjevnijeg vremena, originalnim rješenjima i kreativnim mjerama unapređenja ambijenta, značajno doprinose ubrzanijem i održivom razvoju poduzetništva, kao temelja razvoja zajednice i čovjeka.

Pored toga, Projekt promocije i nagrađivanja najboljih zajednica i institucija za kreiranje dobrog ambijenta za razvoj poduzetništva u Srednjoj i Jugoistočnoj Evropi "GlobalLocal", ima i dugoročnu zadaću da podstakne i stimulira i druge - manje napredne zajednice i institucije, da unaprijede svoj rad i djelovanje u korist ubrzanijeg i održivog razvoja poduzetništva.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti