Nastup bh. kompanija na međunarodnom sajmu automobilske industrije GACS 2023

11.12.2023. 15:18 / Izvor: Akta.ba
PK FBiH

Nastup bh. kompanija na međunarodnom sajmu automobilske industrije Global automotive components and suppliers Expo 2023

U periodu od 05. do 07. decembra 2023. godine u organizaciji Privredne komore Federacije BiH, 4 bosanskohercegovačke kompanije imalo je priliku da se u najboljem svjetlu predstave na međunarodnom sajmu dobavljača "Global automotive components and suppliers Expo 2023 (GACS 2023)".

Na sajmu je nastupilo 150+ izlagača iz preko 30 svjetskih destinacija.

Sajam je organizovan u tri zasebne hale, svaka sa posebnom tematikom.

Kompanije iz Bosne i Hercegovine po drugi put nastupaju na ovom sajmu, svoj premijerni nastup su imale sada već davne 2019. godine.

Zajednički štand Bosne i Hercegovine bio je u hali br. 5 pod brojem 5516, lociran zajedno sa ostalim međunarodnim paviljonima i klasterima.

Ove godine bh. delegaciju su činile kompanije: Eurosjaj d.o.o. Konjic, GS TMT d.o.o. Travnik, Plamingo d.o.o. Gračanica i Saraj-Komerc d.o.o. Gornji Vakuf-Uskoplje.

Posjećenost bosanskohercegovačkog štanda tokom svih dana sajma je bila odlična, a posebno treba istaći održane prezentacije na glavnoj pozornici sajma, kako Grupacije Automobilske Industrije tako i svake pojedinačne kompanije učesnice sajma ispred bh. delegacije.

Na ovaj način, kompanije su predstavile portofolio svojih proizvoda i usluga kao i planove za budućnost u pogledu ulaganja i razvoja.

Tokom trajanja sajma, razgovarano je sa mnogim učesnicima sajma, kako kompanijama tako i posjetiocima te na taj način su se osvježile informacije, procjene i trendovi u kojem smjeru se kreće evropska ali i svjetska automobilska industrija.

Tokom sajma se razgovaralo i sa organizatorom sajam o nastupu na sajmu sljedeće godine te tom prilikom smo upoznati da se format i sadržaj ovog ali i većine sajmova u Evropi za narednu godinu mijenja.

"Privredna komora Federacije BiH snažno podržava i sugeriše učešće kompanija iz BiH na svim međunarodnim sajmovima, budući da je automobilska industrija u vrlo izazovnim vremenima ali i ostale industrije, a sajmovi pružaju mogućnost se na jednom mjestu može dobiti najveći broj kvalitetnih provjerenih informacija.", stoji u saopćenju.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti