Vidović: Naredne godine nova fiskalizacija

12.12.2023. 13:28 / Izvor: SRNA
Zora Vidović

Ministar finansija Republike Srpske Zora Vidović rekla je u Narodnoj skupštini da će u februaru početi testna faza kada je riječ o novoj fiskalizaciji.

Ministar finansija Republike Srpske Zora Vidović rekla je u Narodnoj skupštini da će u februaru početi testna faza kada je riječ o novoj fiskalizaciji, te da se u maju očekuje da taj sistem, koji će donijeti dodatne prihode Republici, bude potpuno primijenjen u praksi.

"Inače, svi privredni subjekti dobiće nove fiskalne kase na teret budžeta. Izvršićemo njihovu nabavku početkom naredne godine", rekla je Vidovićeva odgovarajući na poslanička pitanja tokom "Aktuelnog časa".

Ona je rekla da je Vlada cijelo vrijeme, uprkos izazovima u svijetu, na koje nije mogla uticati, aktivno radila na ublažavanju velike inflacije u RS-u.

Vidovićeva je rekla da je na tom planu opredijeljenje Vlade u narednoj godini da pomaže stanovništvu, te pravi poslovni ambijent za što uspješniji rad privrede.

Ona je rekla da će Vlada i resorno ministarstvo, i uz pomoć savremenih tehnologija, raditi na kontroli poslovanja javnih preduzeća u RS, kako bi se unaprijedilo njihovo poslovanje i smanjila dugovanja.

Ministar rada i boračko-invalidske zaštite Danijel Egić kaže da svi borci od prve do sedme kategorije imaju pravo na mjesečni borački dodatak.

"Prve isplate bile su u oktobru, a posljednja u novembru kada je isplaćen mjesečni borački dodatak za 146.000 boraca. Do Nove godine se isplaćuje po 2,2 KM za mjesec učešća u zoni borbenih dejstava, a od 1. januara biće po tri KM", rekao je Egić.

On je dodao da je u dogovoru sa boračkim organizacijama dosta urađeno i na povećanju ličnih i vojnih invalidnina. 

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti