Novi period podrške lokalnim zajednicama

NLB Banka Sarajevo postaje partner gradovima Sarajevo, Tuzla i Mostar

16.12.2023. 10:34 / Izvor: Akta.ba
nlb

NLB Banka Sarajevo potpisala Sporazum o saradnji sa tri bosanskohercegovačka grada.

NLB Banka Sarajevo je potpisala Sporazum o saradnji sa tri bosanskohercegovačka grada, Sarajevom, Tuzlom i Mostarom koji označava početak zajedničkih projekata s namjerom zajedničke promocije i daljeg razvoja.

NLB Banka ovim putem započinje novi period podrške lokalnim zajednicama u kojima djeluje.

Prvi projekat je Novogodišnja proslava na glavnim trgovima u ovim gradovima, gdje NLB Banka Sarajevo, koja je generalni sponzor novogodišnjih koncerata i partneri pripremaju veliku zabavu i upečatljivo obilježavanje početka 2024. godine.

Potpisnici Sporazuma su bili predsjednica Uprave NLB Banke d.d., Sarajevo Lidija Žigić, gradonačelnik Grada Mostara Mario Kordić, gradonačelnica Sarajeva Benjamina Karić i gradonačelnik Grada Tuzle, Zijad Lugavić.

Predsjednica Uprave NLB Banke d.d., Sarajevo, Lidija Žigić je izrazila veliko zadovoljstvo povodom potpisivanja ovog Sporazuma.

"U NLB Banci uvijek ističemo da je ovaj region naš dom i da želimo dati svoj doprinos napretku lokalnih zajednica kroz različite vrste saradnje. Vjerujem da smo sada dobili odličnu priliku da pokažemo da smo sastavni dio okruženja u kojem djelujemo. Posebno se radujemo što ćemo, s našim građanima, proslaviti u ulazak u 2024. godinu.", izjavila je Žigić.

Gradonačelnici su izjavili da će uspostavljanje saradnje sa NLB Bankom biti od velike koristi i da partnerska saradnja sa Bankom znači razmjenu dobrih ideja i jačanje gradova.

"Kada se udruže ideje, dobri ljudi i predivan cilj, onda ne postoje prepreke da se realizuje sve što čovjek može da zamisli, pa i da sanja još više. Uz podršku naših partnera i prijatelja, najavljujemo spektakl, događaj za pamćenje. Javni doček Nove godine u Sarajevu postao je naš prepoznatljiv brend, pravi mamac da gosti i turisti posjete, upoznaju i dožive naš grad. Sarajlije, kako mnogi priznaju, znaju napraviti dobru atmosferu i najbolji dernek, uz mnogo šarma i humora. Očekujemo vas!", istakla je gradonačelnica Sarajeva Benjamina Karić.

"Grad Mostar nastavlja sa snažnim iskorakom kada su u pitanju zimske manifestacije, koje nude zabavni, ugostiteljski, a samim tim i turistički sadržaj. Ove godine napravili smo veliki iskorak akviziranjem jednog od najvećih glazbenika u regiji, Željka Joksimovića, za doček Nove godine. Ono što jeste bila naša ideja dovođenjem jedne takve zvijezde da pomognemo ne samo mostarsko gospodarstvo nego svih onih gradova i općina u našoj blizini, jer smo uvjereni da će svi ti gradovi ostvariti mnoga noćenja. Velika zahvala ide NLB Banci što je iskazala veliku potporu našoj ideji i samom projektu i samim tim postala zajedno sa nama i organizator i kreator pozitivnog ambijenta u cijeloj mostarskoj regiji.", izjavio je gradonačelnik Grada Mostara, Mario Kordić.

U obraćanju je prednosti ovog Sporazuma istakao i gradonačelnik Grada Tuzla, Zijad Lugavić.

"Zahvaljujemo se NLB Banci d.d., Sarajevo koja je prepoznala Tuzlu kao grad sa sjajno organizovanim dočekom Nove godine i pridružila nam se kao generalni pokrovitelj ovogodišnjeg dočeka. Posvećenost i podrška Banke će neizmjerno doprinijeti uspjehu ovog događaja i stvaranju nezaboravnog iskustva za naše sugrađanke i sugrađane. Ovo je prilika da pokažemo kako partnerska saradnja može transformisati ideje u stvarnost, te kako zajedno možemo stvarati nešto posebno za naše građanke i građane. Uz ovakve udružene napore javnog i privatnog sektora mi stavljamo našu Tuzlu na mapu nezaobilaznih turističkih destinacija i u zimskoj sezoni.", zaključio je Lugavić.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti