Dobitnik prestižne nagrade

Elektroprivreda RS dobitnik prestižne nagrade za najboljeg izvoznika u Srbiju

20.12.2023. 08:09 / Izvor: Akta.ba
rs

Elektroprivreda Republike Srpske dobitnik je prestižne nagrade za najboljeg izvoznika u Srbiju koju dodjeljuje Spoljnotrgovinska komora BiH.

Preduzeće "Elektroprivreda Republike Srpske" (ERS) dobitnik je prestižne nagrade za najboljeg izvoznika u Srbiju koju dodjeljuje Spoljnotrgovinska komora BiH, saopšteno je iz ove elektro-energetske kompanije.

"Priznanje Spoljnotrgovinske komore BiH dokaz je uspješnog i kvalitetnog upravljanja ovim privrednim društvom", istaknuto je na ceremoniji dodjele nagrada.

U Mješovitom holdingu ERS je istaknuto da su u prošloj godini na slobodno tržište plasirali 1.175.436.718 kilovat-časova električne energije, što je veliki uspjeh.

"Od toga se čak 582.749.000 kilovat-časova odnosi na izvoz na inostrana tržišta, a u Srbiju je plasirano /izvoz i berza/, gotovo 90 odsto količina struje, što je i bio razlog za dodjelu nagrade za najboljeg izvoznika u Srbiju", naveli su iz ERS-a.

Elektroprivreda Republike Srpske je električnu energiju izvozila i na tržišta Crne Gore, Slovenije, Albanije i Mađarske.

"ERS je i u 2023. godini uspješno poslovao i očekuje rekordnu dobit Holdinga čemu, osim stabilnosti i dobrog upravljanja sistemom, u velikoj mjeri doprinosi i izvoz električne energije na slobodno tržište", dodaju na kraju u saopštenju tog preduzeća.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti