Znak zahvalnosti

Telemach BH i ove godine svojim radnicima isplaćuje finansijsku podršku

27.12.2023. 10:59 / Izvor: Akta.ba
telemah

Zahvaljujući izvanrednim poslovnim rezultatima, Telemach BH je i ove godine stekao preduslove za isplatu jednokratne finansijske podrške.

Zahvaljujući izvanrednim poslovnim rezultatima, Telemach BH je i ove godine stekao preduslove za isplatu jednokratne finansijske podrške svojim zaposlenicima. Cijeneći njihov doprinos, zalaganje i predanost u ovim izazovnim vremenima, u skladu s internim pravilima i Uredbom Vlade Federacije Bosne i Hercegovine, Telemach BH će svakom od 655 zaposlenika isplatiti jednak iznos finansijske podrške. Nakon trajnog povećanja plata svim radnicima početkom ove godine, pomenutim gestom kompanija Telemach BH još jednom pokazuje kontinuiranu opredijeljenost unapređenju materijalnog položaja svojih zaposlenika.

"U temelju uspjeha Telemacha stoji vrhunska tehnologija, ali nju pokreću upravo naši ljudi koji su zaslužni za sva naša dostignuća i uspjehe. Kako bismo im pokazali koliko su nam važni, neprestano nastojimo kreirati poticajno i motivirajuće radno okruženje u kojem će se osjećati poštovano i vrijedno, uz adekvatnu finansijsku kompenzaciju za svoj rad. Imajući u vidu velike izazove i posljedice koje su nam donijela aktuelna ekonomska zbivanja, isplatom jednokratne finansijske podrške želimo im iskazati zahvalnost za trud i biti njihov oslonac u ovom turbulentnom razdoblju, baš kao što to redovno činimo i kroz naš fond za finansijsku podršku zaposlenicima u liječenju i rješavanju drugih socijalnih problema", istakao je Admir Drinić, generalni direktor Telemacha BH.

Status vodećeg domaćeg provajdera digitalne i analogne kablovske televizije, usluge širokopojasnog interneta u BiH, te najveće alternativnog pružatelja usluge fiksne telefonije na području Bosne i Hercegovine kompanija Telemach BH izgradila je, napominje Drinić, zahvaljujući upravo stručnosti i posvećenosti svojih zaposlenika. To je prepoznala i međunarodna organizacija ICERTIAS (International Certification Association), koja je na temelju pomenutih kvaliteta Telemachu BH dodijelila prestižni certifikat i zlatnu medalju „Customers' Friend – JER MI CIJENIMO SVOJE KLIJENTE“ i status „VRHUNSKA IZVRSNOST“.

S druge strane, pažnja i briga koje Telemach BH posvećuje zaposlenicima prepoznate su i potvrđene nezavisnim istraživanjima portala Mojposao.ba, prema kojima je Telemach BH proglašen za najpoželjnijeg poslodavca u telekomunikacijskom sektoru za 2023. godinu i među TOP 10 poslodavaca u ukupnom poretku. Titulu najpoželjnijeg poslodavca u telekom sektoru Telemach BH s ponosom nosi proteklih deset godina. Investiranje u zaposlenike, otvaranje novih radnih mjesta i zajednicu u kojoj posluje Telemach BH će nastaviti i u budućnosti, a dodatni vjetar u leđa za to je i priznanje za jednog od najznačajnijih stranih investitora za 2023. godinu, u izboru Agencije za unapređenje stranih investicija u Bosni i Hercegovini (FIPA).

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti