Sprinkler počeo sa proizvodnjom

Dijelovi za protivpožarne sisteme iz Lopara idu do Švicarske

28.12.2023. 10:00 / Izvor: Akta.ba
protupožarni

Foto: Ilustracija

U proizvodnoj hali u Priboju kod Lopara, firma "Sprinkler" proizvodi dijelove za protivpožarne sisteme.

U proizvodnoj hali koja je u vlasništvu Opštine, površine 900 kvadratnih metara u Priboju kod Lopara, firma "Sprinkler" proizvodi dijelove za protivpožarne sisteme i cijelu svoju proizvodnju plasira na tržište Švicarske.

Predstavnik pomenute firme Mile Kojić je izrazio zadovoljstvo saradnjom sa lokalnom zajednicom i pohvalio ulogu načelnika Savića u stvaranju poslovnog ambijenta i podrške privrednicima.

"Prosječna plata zaposlenih iznosi oko 1.200 KM sa tendencijom rasta i nemamo ni jednog radnika na minimalcu", istakao je Mile Kojić.

lopare

On je dodao da se u firmi, koja trenutno zapošljava 7 radnika, posebna pažnja poklanja kvalitetu proizvoda i zato su prisutni na evropskom tržištu.

"Uspjeli smo ostvariti kontakt sa našim čovjekom iz Švicarske koji je napravio proizvodni pogon, te smo sklopili i ugovor o zakupu hale, u iznosu od 1.000 eura mjesečno", rekao je načelnik opštine Lopare Rado Savić.

Prema njegovim riječima ovaj model treba prenijeti i na nivo Republike Srpske kako bi se u svim nerazvijenim opštinama pokušali realizovati slični projekti koji bili stavljeni na raspolaganje lokalnoj zajednici

U opštini Lopare do sada je realizovano je 20 projekata koji su rezultat dobre saradnje između lokalne zajednice i poslovnih ljudi iz dijaspore.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti