Neophodno ulaganje

Opština Istočna Ilidža: Podrška ženskom poduzetništvu

29.12.2023. 10:22 / Izvor: Akta.ba
istočna ilidža

Božović je istakao da je opština prepoznala žensko preduzetništvo kao oblast u koju je neophodno ulagati.

Opština Istočna Ilidža pokrenula je program podrške ženskom preduzetništvu koji se sporovodi na osnovu Plana obezbjeđivanja i usmjeravanja sredstava podsticaja malih i srednjih preduzeća i preduzetništva na području ove opštine.

Načelnik Istočne Ilidže Marinko Božović danas je održao sastanak sa četiri preduzetnice iz Istočne Ilidže koje su ostvarile pravo na podsticajna sredstva za novoosnovane objekte, registrovane u ovoj godini, u ukupnom iznosu od 15.000 KM.

Božović je istakao da je opština prepoznala žensko preduzetništvo kao oblast u koju je neophodno ulagati, kako novčanim sredstvima, tako i raznim edukacijama, savjetovanjima i drugim vidovima saradnje, kako bi žene dobile potrebnu podršku kada je riječ o preduzetništvu, saopšteno je iz Opštinske uprave.

Opština Istočna Ilidža ove godine je podržala samostalne preduzetnike koji se bave održavanjem i popravkom motornih vozila u iznosu od 50.000 KM, a sljedeće godine, kako je istakao Božović, ovu podršku mogu očekivati samostalni preduzetnici iz oblasti frizersko-kozmetičarskih usluga.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti