Loša vijest za građane

Sarajevo 1. januara ostaje bez plina ako se ne potpiše novi ugovor o transportu

29.12.2023. 13:10 / Izvor: N1
plin

Prema trenutnim navodima Sarajevo će od 1. januara 2024. godine ostati bez plina.

Prema trenutnim navodima Sarajevo će od 1. januara 2024. godine ostati bez plina. Ovu informaciju za N1 potvrdio je Nedeljko Elek, direktor kompanije "Sarajevo gas" iz Istočnog Sarajeva koja vrši transport prirodnog gasa.

Naime, kako nam je rečeno Sarajevo gas iz Istočnog Sarajeva je pozvao predstavnike Energoinvesta da se napravi trogodišnj ugovor, no oni to nisu željeli.

Nedeljko Elek je uputio dopis na adresu Energoinvesta.

"Poštovani, ovim putem želim da Vas obavijestim da smo zbog nepotpisivanja novog ugovora o transportu prirodnog gasa za 2024. godinu sa preduzećem Energoinvest d.d., prinuđeni da izvršimo prekid isporuke prirodnog gasa dana 1.1. 2024. godine u 6 sati na magistalnom gasovodu u vlasništvu Sarajevo-Gasa a.d", naveo je Elek u dopisu.

No, ove navode je za naš portal potvrdio je i sam Elek.

Kako nam je kazao prema svemu sudeći od 1.januara građani ostaju bez gasa.

"Ovo konkretno za građane znači da ostaju bez gasa od 1. januara. Mi smo u oktobru ove godine poslali pismo namjere. Dakle, mi smo i prošle godine dovedeni u ovu situaciju da 31. decembra potpišemo ugovor", pojasnio je.

Potom je dodao:

"Mi smo ih kontaktirali i nismo dobili niti jedan odgovor. Na sastanku su nam rekli da imaju problema sa bivšim direktorom. Nikakav konkretan razlog nemaju. Dokazali smo zbog kojeg je razloga došlo do poskupljenja. Do danas nismo dobili ugovor. Kada istekne ugovor krivično je djelo da isporučujemo gas. Mi smo uvijek spremni da potpišemo ugovor, nije do nas".

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti