Blokirali centar

Protest taksista u Banjoj Luci, saobraćajna revolucija "pojela" preko 30 stajališta

03.01.2024. 10:00 / Izvor: Srpska.info
taksi

Foto: glas srpske

Desetine taksi vozila blokiralo je jutros centar Banja Luke kao znak upozorenja zbog izgubljenih stajališta na nekoliko lokacija.

Desetine taksi vozila blokiralo je jutros centar Banja Luke kao znak upozorenja zbog izgubljenih stajališta na nekoliko lokacija u užem gradskom jezgru.

Predsjednik Udruženja "Banjalučki taksi" Dragan Purišić rekao je za "Glas" da su se taksisti odlučili na protest upozorenja jer nisu imali drugog izbora, navodeći da ih čelnici iz Gradske uprave mjesecima zavlače i ne pronalaze zamjenska rješenja za izgubljena stajališta.

"Pola godine nas vuku sa pregovorima da bi dva dana pred Novu godinu rekli da ne možemo dobiti zamjenska stajališta zbog čega smo se dogovorili da prvi radni dan u 2024. godini blokiramo grad i tražimo svoja prava. Blokada će danas trajati sat vremena a ukoliko ne dođe do dogovora blokiraćemo komplet grad narednih dana  i pridružiće nam se se sva taksi udruženja u gradu", rekao je Purišić.

Istako je da u današoj blokadi učestvuju taksi prevoznici iz tri gradska udruženja, "Banjalučki taksi", "Ideal" i "Bel" taksi koji su ostali bez 31 stajališta u centru grada.

Purišić je naveo da su zbog radova i takozvane saobraćajne revolucije u gradu ostali bez 15 stajališta kod parka Petar Kočić, na Trgu Srpskih Junaka, su imali 12 mjesta ѕa stajanje, jedno kod hotela Bosna, četiri kod Krajiške kuće, te pet kod Gradske tržnice.

"Na svim tim lokacijama velika je frekvencija građana a samim tim i potreba za taksi uslugama. Šef odjeljenja za saobraćaj u Gradskoj upravi Milenko Džever nas je izigrao, i ne znamo da li je gradonačelnik upoznat sa tim. Vjerovatno jeste, ali i ako nije sada ima priliku da se upozna i uputi šta se dešava", naglasio je Purišić.  

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti