NOVI SMJEŠTAJ U KONJICU

Otvoren hotel na planini Jelici, uskoro i ski-staza sa liftom

03.01.2024. 10:14 / Izvor: Akta.ba
JELICA

Na planini Jelica, koja je udaljena 15 kilometara od Konjica, otvoren je 1. januara 2024. Hotel "Han Jelica".

Na planini Jelica, koja je udaljena 15 kilometara od Konjica, otvoren je 1. januara 2024. Hotel "Han Jelica".

Hotel je nova poslovna jedinica firme PBP doo Konjic, koja se više od jedne decenije bavi ugostiteljstvom, poslujući sa dva restorana i jednim hotelom u Konjicu.

"Novi hotel koji smo otvorili danas, naš je  najveći izazov do sada i jedan novi početak. Imajući u vidu potencijal koji pruža naš grad Konjic za razvoj turizma, ovaj projekat je prvi koji je na našem području osmišljen kao hotel i restoran sa ski stazom. Svi znamo da Konjic osim prelijepe Neretve, ima i jako lijepe planine, tako da smo se odlučili za planinu Jelicu, koja pruža idealne uslove za realizaciju naše ideje", kazao je Muhamed Novalić, direktor firme PBP, pozivajući goste da posjete planinu Jelicu.

Hotel "Han Jelica" ima 14 moderno opremljenih smještajnih jedinica i nalazi  sena putu i raskrsnici za Blatačko jezero, Lukomir i Čuhoviće.Riječ je o pravom raju za zaljubljenike u planinu, jer će u narednom periodu u neposrednoj blizini objekta gostima na raspolaganju biti ski staza u dužini od 300 metara sa ski liftom, koji su idealni za početnike i djecu.

"Naša želja i namjera bila je da između ostalog našoj djeci iz Konjica stvorimo mogućnost i uslove da nauče skijati, a da ne moraju ići dalje od našeg grada. Nadamo se da će sugrađani, ali i svi gosti Konjica prepoznati i uvažiti trud koji smo uložili u ovaj Hotel", kazao je Novalić.

"Raduje svaki napredak u smislu proširenja smještajnih kapaciteta, naročito u planinskim područjima, koja imaju veliku razvojnu perspektivu kada je riječ o turizmu i obogaćivanju turističke ponude. Čestitam menadžmentu na kontinuiranom uvođenju novina u okviru svog poslovanja i praćenja potreba, kako domaćih tako i stranih gostiju. Sve ovo ulijeva nadu da se otvara prostor za jedan novi vid turističke ponude na području Konjica, koji će u budućnosti imati šansu za proširivanje i neke nove turističke proizvode", kazao je gradonačelnik Konjica Osman Ćatić, pozdravljajući ovakve aktivnosti konjičkih privrednika.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti