Strateško opredjeljenje

Vlada FBiH izgradnju autoceste na Koridoru Vc određuje kao prioritetni cilj

11.01.2024. 17:40 / Izvor: Akta.ba
vlada fbih

Premijer Nikšić, zamjenik Kraljević i ministrica Katić razgovarali s rukovodstvom Autocesta FBiH.

Premijer Federacije BiH Nermin Nikšić, zamjenik premijera FBiH Toni Kraljević i federalna ministrica prometa i komunikacija Andrijana Katić, u sjedištu Federalne vlade u Sarajevu, održali su sastanak s rukovodstvom Javnog poduzeća Autoceste FBiH predvođenim direktorom Denisom Lasićem.

Direktor Lasić je upoznao delegaciju Vlade Federacije BiH s radovima koji se izvode na autocesti na Koridoru Vc, planiranim rokovima za dovršenje radova na ugovorenim dionicama, nedostajućim sredstvima na već ugovorenim dionicama, ali i dinamikom ugovaranja preostalih dionica.

Istaknuti su izazovi s kojima se suočavaju Autoceste FBiH posebno u dijelu osiguranja vlastitih sredstava za predfinansiranje projekata u visini preko 300 miliona KM i uticaj ove činjenice na raspoloživost budućih kreditnih aranžmana i servisiranja postojećih obaveza društva.

Uzimajući u obzir strateško opredjeljenje Vlade Federacije Bosne i Hercegovine koja izgradnju autoceste na Koridoru Vc određuje kao prioritetni cilj Vlade, premijer je izrazio nedvosmislenu podršku upravi JP Autoceste FBiH da nastave s realizacijom započetih projekata.

Tom prilikom još jednom je istaknuta potreba da se u narednom periodu intenziviraju aktivnosti na ugovaranju projekata za izgradnju cjelokupne trase autoceste.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti