Na Klinikama i Odjelima.

KCUS uvodi zabranu posjeta

17.01.2024. 15:12 / Izvor: N1
KCUS

Stručni Kolegij KCUS-a donio je odluku o zabrani posjeta na Klinikama i Odjelima.

Stručni Kolegij KCUS-a donio je odluku o zabrani posjeta na Klinikama i Odjelima, shodno preporukama Zavoda za javno zdravstvo Kantona Sarajevo, a imajući u vidu da se bilježi porast pacijenata oboljelih od sezonske gripe, te da je zabilježeno cirkuliranje virusa influence, i to tipovi A (H3), B i Covid -19.

Pored preporuke za uvođenje zabrane posjeta na Klinikama KCUS-a, Zavod za javno zdravstvo KS preporučuje i druge mjere kojih se osoblje KCUS-a u potpunosti pridržava.

Odluka o zabrani posjeta biće na snazi do poboljšanja epidemiološke situacije i donošenja novih preporuka ZZJ KS, o čemu ćemo blagovremeno obavijestiti javnost.

Molimo građane za razumjevanje, te da se pridržavaju preventivnih mjera koje prepoučuje Zavod za javno zdravstvo KS, saopćeno je iz KCUS-a.

Podsjećamo, zbog povećanog broja pacijenata sa respiratornim infekcijama u Općoj bolnici Abdulah Nakaš u Sarajevu zabranjene posjete, odlukom kriznog Štaba ove zdravstvene ustanove. Obustavljene su posjete i u Tuzli, na Klinici za zarazne bolesti i Klinici za dječije bolesti, u koju je smješteno preko 80 mališana.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti