USAID podrška

Firma iz Posušja izvozi plastično posuđe u Evropu

23.01.2024. 11:20 / Izvor: Avaz.ba
empire

Uz podršku USAID-a, preduzeće "Empire" iz Posušja uskladilo je proizvodnju sa standardima EU te je certifikatima ISO 9001:2015.

Uz podršku USAID-a, preduzeće "Empire" iz Posušja uskladilo je proizvodnju sa standardima EU te je certifikatima ISO 9001:2015, BSCI, kao i znakom CE, poboljšalo kvalitet proizvoda i prisustvo na međunarodnom tržištu.

Ova firma, osnovana sredstvima mladog poduzetnika Luke Bašića, koji je nakon uspješnog posla u Hrvatskoj odlučio investirati u grad iz kojeg potječe njegova porodica, bavi se proizvodnjom plastičnog posuđa, pribora za jelo i kancelarijskog materijala, te čak 90 posto proizvodnje izvozi na tržište EU.

"Nakon iskustva u trgovini kroz obiteljsko poduzeće, ugledajući se na svoga oca, moja želja je bila nastaviti poduzetnički put u proizvodnji. Kroz posjete raznim privrednim sajmovima, zainteresirao sam se za proizvodnju asortimana od plastike", kaže Bašić za Avaz.ba.

Naime, 2018. godine osnovan je "Empire", proizvodnja je započeta uz pomoć jedne mašine, a uz kasnija značajna ulaganja proširena je na 12 visokokvalitetnih mašina, koje trenutno na tržište šalju više od 90 različitih proizvoda.

"Usklađenost sa standardima EU postignuta je kroz saradnju s USAID-om. Prodor na strana tržišta osnažuje naše poduzeće, osigurava kontinuitet i postavlja pred nas zahtjev za izvrsnošću", ističe Bašić.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti